От Бостън Селтикс наказаха треньора си Айм Удока за целия

...
От Бостън Селтикс наказаха треньора си Айм Удока за целия
Коментари Харесай

Бостън наказа треньора си за целия нов сезон заради интимна връзка с член от щаба му

От Бостън Селтикс наказаха треньора си Айм Удока за целия сезон 2022-23 поради " нарушение на политиката на тима ".

" Наказанието влиза в действие незабавно. Решение за бъдещето му в Селтикс след този сезон ще бъде взето в допълнение ", се споделя в официално съобщение на клуба.

EAPN и и The Athletic оповестиха по-рано, че 45-годишният треньор е имал " взаимна и интимна " връзка с член от щаба си, което е нарушаване на разпоредбите за държание в тима.

Това наказване е едно от най-суровите, налагани на треньор в НБА. То идва в миг, когато предсезонният лагер на отбора би трябвало да стартира идната седмица.

Удока е минал през Сан Антонио, Филаделфия и Бруклин като помощник-треньор, преди да поеме управлението на Селтикс през юни 2021 година.

Бостън приключи предишния сезон със серия от 28 победи и 7 загуби, като доближи до финалите на НБА за първи път от 2010 година насам.

" Искам да се извиня на нашите играчи, почитатели, както и на управлението на Бостън и фамилията ми, че ги разочаровах. Съжалявам, че слагам тима в тази сложна обстановка и одобрявам решението на тима ", сподели самият Удока посредством декларация.

Breaking: The Celtics have suspended head coach Ime Udoka for the entire 2022-23 season, the team announced.
— ESPN (@espn)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР