От болницата в Пазарджик прогнозират, че ще имат финансови проблеми

...
От болницата в Пазарджик прогнозират, че ще имат финансови проблеми
Коментари Харесай

Болницата в Пазарджик задлъжнява заради труповете в моргата на загиналите на "Тракия" мигранти

От болничното заведение в Пазарджик предвиждат, че ще имат финансови проблеми поради огромния брой ранени, които лекуват и за незнайните към съхранението на телата на жертвите, което коства по 250 лв. дневно.

„ 10 натрупа, които костват всеки ден доста пари на болничното заведение, употребявайки хладилната камера. Колко дни ще стоят – никой не знае”, твърди шефът на МБАЛ-Пазарджик доктор Васил Вълчев, представен от TrafficNews.

Прогнозата е, че разноските по лекуването на ранените и съхранението на телата ще са десетки хиляди левове. По тази причина е нужна помощ от страната.

„ Както виждате всички неосигурени, тежко заболели, произшествия, повреди и ранени – всичко отива в регионалните лечебни заведения, а за това би трябвало някой да плаща”, споделя още той.

Както БЛИЦ заяви, лекарите в Пазарджик се борят за живота на двама от ранените 8 бежанци при злополуката на автомагистрала Тракия. В пътния случай починаха 10 души, включително и 16-годишният водач без брошура. Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че най-вероятно каналът, през който авариралите на Автомагистрала „ Тракия” са влезнали в България, е проведен от чужденци, пребиваващи у нас.

Двама от потърпевшите бежанци се намират в пловдивско лечебно заведение, а другите шестима в пазарджишката болница. Те са с разнообразни контузии по тялото.Двамата в тежко положение са претърпели интервенции. Единият е с разрушена челюст и изваден далак, а другият е с голям брой счупвания.

Според Министерство на вътрешните работи, 16-годишният водач е получил 1000 лв., с цел да транспорти от турската до сръбската граница всички 17 мигранти.
Разследването на случая продължава.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР