От болница Пирогов“ са в готовност за стачни действия, ако

...
От болница Пирогов“ са в готовност за стачни действия, ако
Коментари Харесай

От „Пирогов“ са готови на стачни действия, ако не се стигне до „нормализиране” на работната обстановка

От болница „ Пирогов “ са в подготвеност за протестни дейности, в случай че не се реализира нормализиране на обстановката за работа. Това се показва в известие от болничното заведение след взаимно съвещание на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи към лечебното заведение, на което е разисквана тематиката за натиска върху екипа на „ Пирогов “.

Участниците в съвещанието показват несъгласието си с практикуване на напън върху екипите и администрацията на болничното заведение, който нарушава естествения темп на работа и лимитира опцията им да лекуват, се добавя в известието. Медиците ще се възползват от услугите на адвокатска адвокатска фирма за отбрана на техните права и положително име, се показва още в известието.

На 19 януари тази година от болничното заведение оповестиха, че над 80 ръководители на структури в „ Пирогов “ са дали своят вот да се снеме доверието от министъра на опазването на здравето като принципал на лечебното заведение и го приканват да се отдръпна от поста. Ако не спрат натискът и тормозът по отношение на екипите на „ Пирогов “, всички присъстващи началници на клиники и отделения имат подготвеност за подаване на оставка на 1 февруари 2024 година, показаха тогава от лечебното заведение и приканиха съсловните организации за поддръжка, защото „ казусът с тормозът и насилието върху лекарите рефлектира върху всички “.

Заседанието на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи на 19 януари беше във връзка „ непреставащия напън през медиите за „ Случая Даная “ и административни офанзиви “.

Софийската градска прокуратура (СГП) разгласи, че прави инспекция по случая със гибелта на 15-годишно момиче, добил социална известност като „ Случая Даная “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР