От БЛС обявиха, че се противопоставят на опитите за административен

...
От БЛС обявиха, че се противопоставят на опитите за административен
Коментари Харесай

Позиция на БЛС относно проверките на НЗОК за лечението на ковид болни

От БЛС оповестиха, че се опълчват на опитите за административен тормоз от страна на НЗОК над лечебни заведения, ангажирани интензивно с лекуването на пациенти с Covid-19 през миналата тежка и сложна година и половина.

В централата на Съсловната организация има постъпили голям брой сигнали от лечебни заведения в цялата страна за тенденциозни, всеобщи инспекции и претенции за възобновяване на средства в изискванията на пандемия по официални аргументи: неспазен логаритъм на лекуване, регистриран пациент с антигенен тест, а не с PCR и други

" Проверките се случват по метод, по който будят неспокойствие измежду нас, разяснява в доктор Иван Маджаров - ръководител на БЛС.

" Не става въпрос за отчитане на несъществуващи пациенти, а за същински пациенти, заболели от коронавирус по време на миналите две тежки талази. Случаите са разнообразни, тук става въпрос за едно заболяване, за което никой нищо не знаеше. Във всеки ден се показваха нови и нови признаци, които засягат белия дроб, стомашно-чревния такт, цяла палитра от болести, които изискват диагностика и различен вид проучвания, които не могат да се подчиняват на логаритъм, написан преди коронавирус епидемията ", посочи доктор Маджаров.

Той напомни, че при започване на предходната година, април месец, БЛС се е обединил към обстоятелството, че би трябвало за интервала на коронавирус епидемията да бъдат обезпечени на лечебните заведения най-малко 85%. Тези средства трябваше да бъдат обезпечени без значение по какъв начин регистрират лекуването на болните, тъй като е ясно, че могат да се позволен неточности.

По думите му, Не единствено в лечебните заведения и в ДКЦ се случва същото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР