От близо месец реките от гудрон на старото сметище край

...
От близо месец реките от гудрон на старото сметище край
Коментари Харесай

Реките от гудрон отново потекоха на старото сметище в Русе

От близо месец реките от гудрон на остарялото бунище край Русе още веднъж са се появили

На две места се е получил пробив в ската и е почнало приключването на субстанция, която е остатъчна от производството на масла и битум. Това е мощно миришеща и неподлежаща на преработване маса от производството на бившето дружество „ Леон Таджер “, когато е работело в Русе преди години, обясниха от.

Местата на загробване са известни и всяка година заради високите температури се получава ново изтребване и разтичане на миришещия характерно гудрон. Към момента едното стечение е единствено по ската и е достигнало до канала в основата. По-фрапиращ е другият пробив, където гудронът към този момент се стича надолу към близкия сервиз към 40 метра.

Местните хора споделиха, че по този начин е всяка година. Миналата година, след медийни изявления, общината е направила инспекции на място и се е свързала с компанията, която е изграждала депото. Тогава с техника, докарана от София, гудронът е бил събран и депониран още веднъж на територията на сметището, като мястото на избиването е било запечатано. Заради високите температури изливът и разтичането са още веднъж на същите места и не е ясно до каква степен е свършена качествено работато, защото обстановката се повтаря всяка поредна година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР