От близо година не сме гледали Райли Опелка по кортовете.

...
От близо година не сме гледали Райли Опелка по кортовете.
Коментари Харесай

Американец се завръща на корта след дълго отсъствие

От близо година не сме гледали Райли Опелка по кортовете. Последната поява на американеца бе през предходната година на конкуренцията във Вашингтон, където той отстъпи на Ник Кирьос във втория кръг. От тази среща измина съвсем година и мощно сервиращият тенисист по този начин и не се появи в нито един шампионат.

Сега обаче стана ясно, че 25-годишният играч ще направи своето завръщане на US Open, който започва на 28 август. Тъй като травмите не престават да изтезават Опелка, най-малко към днешна дата, Райли не е удостоверил присъединяване в нито една конкуренция преди последния „ мейджър “ за сезона.

В Ню Йорк ще забележим и друго завръщане в международния тенис. След близо 2 години, през тази седмица се завърна Дженифър Брейди. Американката, която е някогашна номер 13 в международната класация, сега даже е без ранкинг в  класацията на  WTA, само че тя не крие своите упоритости още веднъж да опита да бъде измежду най-хубавите.

Брейди даже към този момент увенча с триумф своето завръщане, като завоюва дуела си от първи кръг на шампионата от категория ITF в Канада, само че е ясно, че ще е належащо много време за финалистката от Australian Open 2021, с цел да може още веднъж да реализира сходни резултати.

Все отново, завръщанията на Опелка и Брейди сигурно са добра вест за почитателите на тениса, защото и двамата разполагат с качествата и капацитета да играят по огромните шампионати и да се показват на високо равнище.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР