От близо 20 години Окото на Лондон (The London Eye)

...
От близо 20 години Окото на Лондон (The London Eye)
Коментари Харесай

Защо Окото на Лондон за пръв път се завъртя в обратна посока?

От близо 20 години Окото на Лондон (The London Eye) не стопира да се върти, с цел да предлага на туристите и жителите си спиращи дъха гледки към английската столица. Но в петък сутринта, в границите на час, посетителите имаха опцията да го видят в друга светлина, защото известната забележителност се завъртя обратно за първи път от отварянето си, написа CNN.

Необичайното събитие беше в чест на една от последните сутрини на английското лятно часово време. Понеже Англия ще премине към зимното часово време, часовниците там се връщат един час обратно в ранните часове на неделя, като тя минава към времето по Гринуич (GMT).

" Тази година искахме да отбележим края на английското лятно време с неповторимо прекарване, завъртайки Окото на Лондон в противоположна посока, с цел да покажем емблематичния аспект от нова позиция ", споделя Съни Джаул, общоприет управител в лондонската забележителност.

С концепцията за краткотрайна атракция в чест на новото хилядолетие и със план да работи в границите на 5 години, Окото на Лондон става една от най-популярните атракции в града.

Стоейки на височина от 135 метра над река Темза, всяко 30-минутно въртене на колелото дава непрестанно изменящи се 360-градусови изгледи, разпростряли се на дължината и широчината на града. 32-те кабинки на атракцията се движат с 0,96 км/час като всяка побира по 25 индивида.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР