От близо 130 000 учители в страната по шестима се

...
От близо 130 000 учители в страната по шестима се
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: По-вероятно е училищата да затворят заради грип, отколкото заради COVID-19

От близо 130 000 учители в страната по шестима се заразяват приблизително дневно, до момента в който при учениците е доста по-малко. В случай на едно инфектирано дете, целият клас се карантинира, само че като цяло коефициентът на заразяване е сред 1,1 и 1,2, което е малко. Това показа в предаването "Лице в лице " по bTV министърът на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.

,,Министерството на опазването на здравето сега разисква при какви прагови стойности едно учебно заведение ще премине в електронна среда на образование. Една от тези прагови стойности е 20 % заболеваемост, само че тук желая да уточня, че това не значи единствено заболяваемост от ковид, само че и при всевъзможен различен грип. С други думи, доста по-вероятно е учебните заведения да затворят поради грип, в сравнение с поради COVID-19'', изясни министър Вълчев и уточни, че от началото на образователната година малко над 500 деца са поискали да учат онлайн.

Няма такова нещо като изолатор. Изискването е децата със признаци да се отделят от останалите – било то в обособена стая или даже на открито, в случай че времето го разрешава, сподели още просветният министър.

,,Всички сме малко или доста уплашени около тази пандемия. Това е една рискова болест и не би трябвало да подценяваме ограниченията. Смея да настоявам, че сферата на образованието е релативно спокойна, дисциплинирана и подредена'', добави още Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.

Накрая той напомни, че в бюджета за следващата година са планувани 360 милиона лв. за нарастване на заплатите на учителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР