От БХРА сме категорични, че когато се говори за морал

...
От БХРА сме категорични, че когато се говори за морал
Коментари Харесай

БХРА към здравния министър: Ако държите на морала - платете ни за съсипания бизнес

От БХРА сме безапелационни, че когато се приказва за морал е добре да се вземат всички условия, а не йезуитски да се сортират тези, които ни харесват.

Това написа в публично известие от БХРА във връзка декларираната позиция от министъра на опазването на здравето проф., че няма да има разформироване на ограниченията против ковид и в новогодишната нощ заведенията и заведенията за хранене в хотелите няма да работят до 00.30 часа. Публикуваме известието без редакторска интервенция:

"По мотив изявлението на здравния министър за морала и формата на ограниченията сме длъжни да напомним следното:

– Формално, хотелите не бяха затворени до 21 декември, само че действително не можеха да работят, защото работата на заведенията за хранене в тях е неразрешена. Половинчатата ви мярка бе и противозаконна, тъй като съгласно Закона за туризма хотелите намат право до работят без настоящ ресторант.

– Формално и в този момент заведенията в хотелите са отворени, само че действително никой не желае да заплати, с цел да чества с вечерен час, а работата с рестрикции не е пълноценна.

– Формално вирусът няма работно време и е също толкоз рисков в 22 часа, както и в 00:30 часа.

– Формално с непрекъснато изменящи се ограничения, липса на сигурност и предвидимост не осигурихте сигурността на българите през последните 9 месеца, само че успяхте да съсипете един от основните браншове за българската стопанска система – туризма.

– Ако приказваме за морал и сте в действителност загрижени за здравето на хората, за какво допуснехте половинчати ограничения? Защо не затворихте на мига всички бизнеси, в това число хотели, магазини за нехранителни артикули и търговски обекти, които не продават артикули от първа нужда или медикаменти?

Морална ли е повода или финансова? Затворите всичко, в случай че е въпрос на морал, само че ни платете неотложно 20 на 100 от оборота за декември и януари, както и 80 на 100 от възнагражденията на нашите чиновници. Защото, ние, работещия бизнес в действителност плащаме заплатите на министрите и политиците с налозите и осигуровките, които внасяме в бюджета. Не бива да забравяте, че не ние сме ваши подчинени, а вие сте наши чиновници. Отказваме повече да ви плащаме и заплатата, и сметката ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР