От БФС публикуваха всички решения от днешния Изпълком. Сред приетите

...
От БФС публикуваха всички решения от днешния Изпълком. Сред приетите
Коментари Харесай

Всички решения от днешния Изпълком

От БФС разгласиха всички решения от днешния Изпълком. Сред признатите неща акцентът е анулацията на Извънредния конгрес, заради отдръпването на оставката на Борислав Михайлов.

" На днешното съвещание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз президентът Борислав Михайлов отдръпна подадената през октомври 2019 година оставка и разгласи желанието си да довърши гласувания му от Общото заседание през 2018 година управнически мандат; позиция, която бе единомислещо подкрепена от всички, участвали на съвещанието. На база на оттеглената оставка на президента Михайлов изключителният Конгрес, плануван за 25 юни 2021 година, бе автоматизирано анулиран, като и тази точка бе гласувана със 100-процентово единогласие.
 Емил Костадинов: Колегите държат да има плейофи
Емил Костадинов: Колегите държат да има плейофи

" Ще създадем работна група "

Изпълнителният комитет също по този начин прегледа предлагането на Професионалната футболна лига и кметовете на 6 български общини за смяна на формата на футболното състезание от сезон 2021/2022 година и увеличението на тимовете от Първа професионална лига от 14 на 16. Членовете на ИК се срещнаха със мнението на формалния ефирен оператор - Нова телевизия, и въз основата на събраните отзиви и последвалата полемика, взеха решениe от началото на сезон 2021/2022 година броят на тимовете в ППЛ да бъде повишен на 16, като наложително изискване е форматът да включва плейофна фаза. Съставът на ВПЛ ще е от 18 тима, като Изпълнителният комитет образува Експертна работна група, която следва да рапортува оферти за спецификите на новия формат на идващото съвещание на ИК.

В допълнение 23 клуба, членове на БФС, изгубиха участието си заради липса на активност, а други 15 бяха утвърдени за краткотрайни членове на БФС, като няма да имат право на глас при идващото Общо заседание на централата.

С оглед на подписаните дефинитивни контракти с Hawk-Еye Innovations Lmtd и идното въвеждане на системата VAR в ППЛ, структурата на БФС беше допълнена със основаването на щатна служба " управител VAR ", написаха от БФС.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР