От Белия дом направиха уточнение по повод разпространена по-рано информация

...
От Белия дом направиха уточнение по повод разпространена по-рано информация
Коментари Харесай

Белият дом с уточнение: Байдън не е призовавал за смяна на режима в Русия

От Белия дом направиха конкретизиране във връзка публикувана по-рано информация за речта на американския президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в по време на визитата му във Варшава. Уточнението гласи: „ Президентът сподели, че на Путин не може да бъде разрешено да упражнява власт над своите съседи или района. Той не обсъждаше властта на Путин в Русия или промяната на режима “.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3302
От полската столица Байдън произнесе през вчерашния ден вечерта специфична тирада, откакто се срещна с бежанци от Украйна, напомня БНР.

Там беше запитан от кореспонденти какво мисли за съветския президент Владимир Путин, откакто вижда човешките премеждия, породени от войната.

,,Той е касапин``, отговори Байдън.

Не се опасявайте! Диктатор, който е решен да възвърне една империя, в никакъв случай няма да изтрие човешката обич към свободата. Украйна в никакъв случай няма да бъде победена от Русия, тъй като свободните хора отхвърлят да живеят в свят на безизходност и мрак. За Бога, този човек не може да остане на власт, призова той речта си американският президент.

Думите на американския президент провокираха моменталната реакция на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Според него сходни изявления лимитират опциите за разговор сред Русия и Съединени американски щати.

Не Байдън е този, който взема решение. Президентът на Русия се избира от руснаците, сподели Песков в отговор на въпрос на Ройтерс.

Представител на Белия дом съобщи че Байдън не е призовал за промяна на режима в Русия.

Идеята му била, че " Путин не може да бъде оставен да упражнява власт върху съседите си или върху района ", добави източникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР