От бедността вече е засегната и средната класа. Реалните доходи

...
От бедността вече е засегната и средната класа. Реалните доходи
Коментари Харесай

Рекорд заради бедност: Над 400 000 кражби от магазините във Великобритания


От бедността към този момент е наранена и междинната класа. Реалните приходи на семействата във Англия са спаднали от 2019 до момента с 3,5 % - това е най-големият спад в виталния стандарт от 1950-те години насам.

Едно от свидетелствата за мащабите на рецесията е големият растеж на кражбите в магазините. Те са достигнали рекордно равнище: от октомври 2022 до септември 2023 са регистрирани над 400 000 случая на обири от магазини. Никога преди не е имало толкоз доста обири.

При това записаните случаи евентуално са единствено дребна част от всичките, допуска АРД - защото притежателите доста рядко поставят старания да уведомят полицията. Тя от своя страна също е наранена от рецесията в публичния бранш, страда от продължителен дефицит на финансиране и по тази причина постоянно не е в положение да се окаже навреме на място.

Бившата крадла през днешния ден е основателка на стартъп

Фара Макнът е основала стартъп, който оказва помощ на все по-отчаяните притежатели на магазини. Името му е " Хвани апаш " (на англ. " Catch a thief " ). Срещу месечна такса Макнът поучава най-вече по-малките магазини по какъв начин да защитят по-добре чиновниците си, кои способи за видеонаблюдение са ефикасни и кои при нужда могат да бъдат приети като доказателства в съда.

Младата британка е наясно с всички номера на кдраците, защото като тийнейджърка самата тя е била апаш - по гледище на по-големите в нейната компания. Стига до концепцията да трансформира опита си в бизнес, откакто вижда на какъв брой доста магазини им се постанова да затворят поради обири, споделя АРД. " По-възрастните хора обаче имат потребност от тези дребни магазини - те нямат опция да пътуват дълго ненапълно, с цел да си купят мляко. Навремето не съм си давала сметка за това - смятах, че пострадалите умерено могат да се извърнат към застрахователите си. "

Това обаче не е тъкмо по този начин - най-голяма част от кражбите са на самун, мляко и бебешка храна, а в този случай няма смисъл от съобщение на застрахователя. Макнът схваща тежкото състояние на тези хора, само че все пак счита, че даже майките, които крадат бебешки храни, би трябвало да бъдат разобличени. " Все отново съществува помощ за бедстващите хора ", показва пред АРД Макнът.

" Скоро отново ще се наложи да строим приюти за сиромаси "

Нещата обаче напълно не са толкоз лесни - из цяла Англия градове и общини банкрутират, защото държавното управление непрекъснато редуцира финансирането им. АРД осведоми, че на редица места единствено обществено ангажирани частни лица избавят хората, изпаднали в цялостно обезсърчение. Хора като Хелън. Нейното боядисано в блестящо виолетов цвят магазинче наподобява на магазин втора употреба, само че е нещо доста повече - в него се приютяват бездомни, а на нуждаещите се хора се раздават хранителни артикули. Бедните могат да си купят яке единствено за няколко паунда. Хелън оказва помощ на всекиго - дискретно и с доста почитание, само че в някои дни самата тя се изпълва с обезсърчение.

" Не бих могла да вдъхна вяра на никого, че нещата в миналото ще се подобрят - това не би било и почтено. Тъй като в никакъв случай не сме виждали беднотия като днешната. Като виждам сериали за Викторианската ера и видя тези омършавели небогати деца с изпокъсани облекла и обувки, си споделям, че и в този момент се случва нещо сходно, че евентуално скоро ще се наложи още веднъж да строим приюти за сиромаси ", споделя пред АРД Хелън.

Англия е една от най-богатите страни в света, акцентира немската обществено-правна медия. Въпреки това обичайно съществуващото в страната обществено неравноправие през последните години се е изострило толкоз трагично, че от ден на ден британци са на ръба.

Материалът е оповестен
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР