От БДЖ ще пуснат около 7 000 допълнителни места във

...
От БДЖ ще пуснат около 7 000 допълнителни места във
Коментари Харесай

БДЖ пуска около 7 000 допълнителни места за почивните дни

От БДЖ ще пуснат към 7 000 спомагателни места във влаковете поради идните почивни дни, с цел да може да се посрещне търсенето от страна на пасажерите. Това заяви пред публицисти министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков след откриването на днешния семинар в Централния боен клуб за Механизма за свързване на Европа, на който се разискват опциите за вложения в цифрова инфраструктура.
По думите му това се прави и в подтекста на възстановяване на изискванията за напредване.
Системата за издаване на онлайн билети е подготвена и към този момент е в тестови интервал. Очакванията са до края на месеца ще проработи изцяло, в това число и модулите за резервация, добави транспортният министър.
В момента е в ход процедурата за покупка на нови вагони. Има и контракт във връзка с финансовите поправки на тяговия състав. В скоро време се чака да завърши и процедурата за ремонт на мотрисите. Ще стартира такава и за покупка на нови локомотиви.
"Паралелно с това върви разбор във връзка с структурните промени, които би трябвало да се случат в БДЖ ", сподели Росен Желязков. Той добави, че тази година, на база на доклада на активността на дъщерните сдружения, както и на този разбор, ще се създадат нужните оптимизации в българските железници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР