От БДЖ съобщиха, че около 20:00 ч. е възникнало запалване

...
От БДЖ съобщиха, че около 20:00 ч. е възникнало запалване
Коментари Харесай

Пътници от горящия влак: Няма ранени, защото не беше пълно

От БДЖ оповестиха, че към 20:00 ч. е зародило запалване в третия вагон на бързия трен № 8613 от София за Бургас. Огънят е видян от транспортните чиновници при влизането на композицията в гара Коньово. Служителите са реагирали навреме като незабавно са евакуирали хората от влака.

Изморени и ужасени от претърпяното, 80-те пасажери дойдоха с рейсове в Бургас, Ямбол, Карнобат и Айтос чак в ранните часове на днешния ден.

"Всички се изтеглиха за към 3-4 минути, доста умерено всички излязоха. И мисля, че за това няма потърпевши, тъй като не бяхме доста хора в самия трен и пламъкът в начало не беше толкоз много”, описа Милена, пътувала във влака.

Според Даниел Тичков за малко е имало известна суматоха, само че в последна сметка всички са съумели да слязат в точния момент. Младо момче пробвало да гаси пожара с ръчен пожарогасител и в следствие е леко обгазено.

"Такива пожари се развиват извънредно бързо, с наличните пожарогасители няма по какъв начин да бъде овладян пожарът ", уточни комисар Демирев от пожарната. Колегите му получили сигнала в 20:02 ч. и незабавно тръгнал екип от Нова Загора - на 16 км от Коньово.

Според първичната версия повода за огъня е късо съединяване в електрическата апаратура, оповестиха от Министерство на превоза.

"Преди повеска на всеки трен се прави обзор на вагоните, немислимо е да тръгнат на път без да са изправни ", безапелационен беше началникът на "Пътнически транспорти - Пловдив " Ангел Даскалов.

Днес специалисти ще създадат втори оглед на композицията. Даскалов уточни, че изгорелите вагони са на 35-37 години. Движението в региона е възобновено в 4:23 ч. тази заран.

През 2008 година при пожара във влака София-Кардам починаха 9 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР