От БДЖ отчитат увеличаване на превозените пътници - за отминалите

...
От БДЖ отчитат увеличаване на превозените пътници - за отминалите
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи искат среща с министъра

От БДЖ регистрират увеличение на превозените пасажери - за отминалите празници то е с 30 %, спрямо 2020 година. Обратна е обстановката с превозените пасажери с рейсове поради липса на интерес към потребление на услугата. От сектора обмислят още идната седмица да изискат среща с министъра на превоза Николай Събев и упорстват за ограничения в актуалната обстановка, съобщи БНР.

Пътувалите с трен спрямо 2019 година, преди да се разрасне Коронавирус пандемията, са с 16% по-малко, сподели Калин Маринов, началник на отдел " Маркетинг " в БДЖ: " Интересът към пътешестване с железопътен превоз продължава да се възстановява, въпреки и с мудни темпове, и се надяваме това да продължи, с цел да можем да достигнем равнищата отпреди пандемията ".

Очакванията на автобусните превозвачи не звучат оптимистично. Проблем за тях е освен намалелият пътникопоток, само че и нарастването на цените на горивата. Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи изясни, че за една година цената на метана се е повишила три пъти: " Освен намалелия брой пасажери се завиши фрапантно и цената на горивата. След нова година цената на метана стана 3,25 лева "

Предстои идната седмица от сектора да изискат среща с министъра на превоза Николай Събев. Целта е да се търсят разновидности за компенсиране на превозвачите поради изискванията, в които работят сега, сподели Милтенова и добави, че се усилват компаниите, които преустановяват транспортната си активност: " Когато в един миг вие имате единствено разноски и нямате доходи, няма транспортна компания, която може да издържи ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР