От Байерн (Мюнхен) официално потвърдиха, че имат интерес към защитника

От Байерн (Мюнхен) официално потвърдиха, че имат интерес към защитника ...

Искаме Упамекано, потвърди Румениге

От Байерн (Мюнхен) официално потвърдиха, че имат интерес към защитника на РБ Лайпциг Дайо Упамекано. В интервю за "Билд" изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге заяви, че клубът планира да се подсили на няколко позиции и Упамекано е една от основните трансферни цели. Той обаче подчерта, че ако се стигне до сделка, това ще стане след края на сезона.

Упамекано има откупна клауза на стойност между 42,5 и 45 млн. евро. В негово лице Байерн вижда решение на проблемите в центъра на защитата, които ще се увеличат с напускането на Дейвид Алаба. В същото време, бъдещето на друг основен бранител - Жером Боатенг, остава неясно, но Румениге намекна, че не е изключено той да получи оферта за нов договор.
22-годишният Упамекано е обвързан с РБ Лайпциг до лятото на 2023 година. През настоящия сезон той е взел участие в 23 мача във всички турнири. Челси и Барселона са другите клубове, които ще се опитат да го привлекат, но Байерн е фаворит.

В интервюто Румениге засегна и темата за Льорой Сане. Той определи като пълна глупост слуховете, че Байерн може да продаде крилото.

Източник: sportal.bg