От Барселона официално обявиха през седмицата, че през следващия сезон

...
От Барселона официално обявиха през седмицата, че през следващия сезон
Коментари Харесай

Барселона ще плати 100 милиона за местенето си на Монжуик

От Барселона публично оповестиха през седмицата, че през идващия сезон ще домакинстват за прочут интервал на олимпийския стадион, който носи името „ Луис Компанис “, само че е прочут като „ Монжуик “ или „ Вълшебния/юдейския връх “.

Съоръжението се намира на един огромен рид югозападно от центъра на града и ще одобри каталунците, до момента в който тече ремонтът на „ Камп Ноу “, който ще им излезе към 1,5 милиарда евро. Към тази сума би трябвало да се прибавят и разноските по престоя на „ Монжуик “, а те ще са към 100 милиона. Първо Барса ще би трябвало да задели към 15-20 милиона, с цел да пригоди оборудването към условията на Ла Лига и УЕФА. Към тази сума би трябвало да се прибавят и изчислените загуби към 90 милиона евро от това, че мачовете няма да са „ Камп Ноу “ - по-малък брой почитатели и спад в търговията.

Това сигурно не е добре за клуб, който има съществени финансови проблеми и би трябвало да събере 200 милиона евро до 2 месеца като гаранция пред Ла Лига, която да им разреши да работят на летния трансферен пазар. Историята сочи, че Барса няма да играе за първи път на „ Монжуик “. „ Синьо-червените “ имат 6 домакинства на този стадион – 2 в публични мачове и 4 по време на известния шампионат Жоан Гампер.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР