От Българския футболен съюз категорично отрекоха обвиненията на собственика на

...
От Българския футболен съюз категорично отрекоха обвиненията на собственика на
Коментари Харесай

БФС отговори на Чандъров: Манипулация, целяща да удари имиджа на съюза

От Българския футболен съюз изрично отхвърлиха обвиняванията на притежателя на втородивизионния " Септември " София - Румен Чандъров, че прекратяването на сезон 2019/2020 във втория ешалон е за да се обслужат ползите на спонсор.
Два тима с името ЦСКА в елита от новия сезон (ВИДЕО) "Септември " София и "Монтана " ще играят баражи
След заседание на Изпълнителния комитет на БФС, беше взето решение Втора лига да бъде прекъсната при актуалното класиране. Това значи, че непосредствено в елита от идната акция влиза отборът на ЦСКА 1948, а " Септември ", като втори в подреждането, ще би трябвало да играе бараж.

" За мен всичко това е квалифицирано, споделям ви го непосредствено. От футболния съюз по този начин са се подложи на главния спонсор, жив и здрав да е, да спонсорира дълги години футболния съюз и тима си, че просто дори не мислят ", съобщи Чандъров пред bTV откакто стана ясно решението.
Собственикът на " Септември " скочи на БФС: Всичко е нагласено! Румен Чандъров съобщи, че ще си търси правата по законов път
От БФС изрично отхвърлиха тази информация, като я нарекоха " манипулативна ".

Ето и цялото известие от Футболния съюз:

" Ръководството на Българския футболен изрича възмущението си от изказванията, изразени от притежателя на " Септември " (София) Румен Чандъров по адрес на централата и опитите за обществени внушения, направени след вчерашното съвещание на Изпълнителния комитет.

Становището, че преустановяването на сезона във Втора професионална лига е резултат от „ подлагане на главния спонсор “ на футболния съюз, може да бъде несъмнено само като манипулативно и умишлено целящо удар по имиджа на съюза и по прозрачността на вземаните от ИК решения.

БФС в никакъв случай не е имал спонсорски или рекламни взаимоотношения с компанията, финансираща ФК ЦСКА 1948 – факт, който извънредно елементарно може да бъде тестван и потвърден. Нещо повече – Българският футболен съюз, посредством националните тимове, които управлява, дълги години има договорни връзки с друга известна компания от същия отрасъл.

Приетият от Изпълнителния комитет вид за извънредно класиране във ВПЛ за сезон 2019/2020 е разследване освен от редица заседания и разбори на Експертната група към БФС (с присъединяване на ПФЛ, АФЛ и АБПФ), само че и от формалното допитване до членовете на Втора лига и последвалата полемика с представители на клубовете от челото на таблицата.

Наясно сме, че всяко лице, ангажирано с даден футболен клуб, преследва своите съответни ползи; функционалността на БФС обаче е да пази ползите на всички свои членове и на българския футбол като цяло по оптимално обективен и справедлив метод.

Фактът, че 10 от членовете на ВПЛ през сезон 2019/2020 публично се оповестиха за преустановяване на шампионата заради финансови и кадрови усложнения, породени от форсмажорната обстановка у нас и по света, сигурно надвива над упоритостите на един или различен клубен притежател.

Силно се надяваме, че обвиняванията на господин Чандъров са плод на афект и пожелаваме на издържания от него клуб, както и на евентуалните му противници, триумф в идните баражи за присъединяване в идващия сезон на Първа професионална лига. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР