От Български възход са готови на разговори с ГЕРБ за

...
От Български възход са готови на разговори с ГЕРБ за
Коментари Харесай

Стефан Янев: Готови сме на разговори с ГЕРБ за правителство с първи мандат

От „ Български напредък ” са подготвени на диалози с ГЕРБ за държавно управление с първия мандат, стана ясно от думите на ръководителя на партията Стефан Янев.

Той посочи, че не е подготвен да бъде министър председател с нито един мандат, само че въпреки всичко изрази подготвеност за диалози, в случай че получи такова предложение.

По-ранопрезидентът Румен Радев разгласи по кое време ще връчи първия мандат. Това ще се случи в понеделник, на 5 декември, като той ще бъде връченнапървата по бройка партия - ГЕРБ-СДС.

Ако ГЕРБ-СДС не съумеят да получат поддръжка за държавно управление, идващият мандат ще бъде даден на „ Продължаваме промяната ”. Ако и тогава няма триумф, следва президентът Радев да избере трета партия, която да направи финален опит за лъчение на кабинет.

Томислав Дончев от ГЕРБ показа, че парламентарната група счита да предложисамостоятелно държавно управление на малцинството, ноще резервира в загадка номинацията за министър-председател до понеделник.

По думите му съставът на кабинета ще стане явен след към 10 дни, когато се чака от партията да върнат изпълнен първия мандат.

По-рано Никола Минчев от " Продължаваме промяната " сподели пред bTV, чеза да си партнира Политическа партия с Българска социалистическа партия, те би трябвало да се откажат от хартиената бюлетина.

Минчев не изключи допустимо ръководство на " хартиената коалиция ". Според него има синхрон сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи по тематиката за Изборния кодекс.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР