От Българската търговско-промишлена палата (БТПП) напомнят, че префиксът на баркода

...
От Българската търговско-промишлена палата (БТПП) напомнят, че префиксът на баркода
Коментари Харесай

Ще можем да следим за фалшиви и невалидни баркод номера

От Българската търговско-промишлена палата (БТПП) припомнят, че префиксът на баркода демонстрира къде е записана компанията, която употребява общоприетата маркировка, и те предизвикват интензивно нетърпимостта на хората против непозволеното потребление на баркод номера, започващи с 380 (префикс за България).

Проверката може да бъде направена благодарение на безплатното мобилно приложение БГ Баркод. Приложението е налично в Android и iOS. Основното предопределение на БГ Баркод е да дава качествени и цялостни данни за продуктите, в прелестен и комфортен тип за крайния консуматор, с което да помогне в избора му и по-добрата осведоменост при покупка. За питателните артикули приложението разрешава персонализация посредством конфигуриране на тревога, която да алармира, когато даден продукт съдържа рисков за потребителя алерген.

Ако липсва информация за продукта или е употребен неоторизиран баркод (получава се известие "невалиден баркод "), потребителят може да направи фотография и да изпрати автоматизиран сигнал през приложението БГ Баркод до екипа на GS1 България за разрешаването на съответния случай.

Всички, които са подали сигнали в интервала 1 август - 30 септември 2021 година, ще бъдат включени в лотария за спечелването на 10 ваучера от по 100 лева

Сдружение GS1 България е една от общо 115 национални организации по света, които работят като представители на интернационалната организация GS1.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР