От Българската стопанска камара настояват да бъдат отменени текстовете от

...
От Българската стопанска камара настояват да бъдат отменени текстовете от
Коментари Харесай

БСК иска фиксираните цени да отпаднат от извънредния закон

От Българската стопанска камара упорстват да бъдат анулирани текстовете от изключителния закон, свързани с въвеждане на закрепени цени или определянето им по административен път. Те декларират това в своя публична позиция във връзка частичното несъгласие, наложено през днешния ден от президента Румен Радев.

България е страна с функционираща пазарна стопанска система, която изисква дарба на икономическите субекти за справяне с конкурентния напън и пазарните сили, както на българския, по този начин и на европейския и интернационалните пазари, акцентират от БСК.

Според тях следствията от въвеждането на закрепени цени ще са пагубни за стопанската система ни.

По тази причина без значение от актуалната спешна обстановка те приканват да се приложат пазарни подходи за превъзмогване на изкривявания и злоупотреби с цените на дефицитни артикули.

От БСК считат, че тези ограничения няма да доведат до в допълнение понижаване на конкурентоспособността на българската стопанска система.

Припомняме, през днешния ден президентът Румен Радев наложи отчасти несъгласие върху изключителния закон, откакто по-рано денем от АИКБ настояха за това.

Вчера от партия " Воля " се оповестиха срещу текст от закона за изключителното състояние.

На 20 март депутатите поспориха към час за заглавието на изключителния закон.

След като решението на президента стана ясно, министър председателят Бойко Борисов съобщи, че ветото било ненадейно и го дефинира като демонстрация на егоцентризъм. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР