От Българската петролна и газова асоциация (БПГА) са съгласни с

...
От Българската петролна и газова асоциация (БПГА) са съгласни с
Коментари Харесай

От петролната асоциация очакват поскъпване на горивата

От Българската петролна и газова асоциация (БПГА) са съгласни с концепцията на касовите бележки от бензиностанциите да написа каква е доставната цена и продавната цена горивата и да се види какъв е маржът. Цените обаче би трябвало занапред да се покачват, означи Живодар Терзиев, член на управителния съвет на БПГА, пред bTV.

7-8 пъти имахме намаляване на цените на горивата през последния месец. Не смятам, че това е поради митингите, а поради тренда на нефта. По думите му тематиката за цените е много притеснителна, когато се разяснява в общественото пространство. През последната една година при условно постепенно повишаване на цените, само че стабилно, за интервала април – октомври, цените в България изоставаха доста, означи Живодар Терзиев.

" Държавата е сътрудник в търговия на горива на 50%, в някои случаи на 55%. Предвид че страната прибира половината от крайната цена на потребителя под формата на данък и Данък добавена стойност, изцяло обикновено е страната да взе участие в този процес”, счита още Терзиев.

„ За картел на горива не може да се приказва, тъй като страната има присъединяване от 50% в „ Лукойл ". Това е несериозно. Акцизът е най-нисък у нас и това никой не го отхвърля. Ако той се увеличи и цените ще скочат “, разясни още Терзиев.

На въпрос дали са ударени дребните хранилища и търговците на горива, той изясни, че след ерата на господин Танев, поддръжката на един склад не е на ниска цена мероприятие. „ Няма интерес към сходни операции, тъй като това не е стопански преференциално “, обясни той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР