От Българската федерация по баскетбол публикуваха официална позиция по случая

...
От Българската федерация по баскетбол публикуваха официална позиция по случая
Коментари Харесай

“Несъвместимо с цивилизованите отношения”. Федерацията по баскетбол се разграничи от Тити Папазов

От Българската федерация по баскетбол разгласиха публична позиция по случая с Константин Папазов, оповестява.

От името на президента Георги Глушков, БФ Баскетбол изрично се разграничава и остро осъжда дейностите на сегашния президент на БК Левски, които станаха обществено притежание в подкаста „ При Тото “.

Ето какво разгласиха от федерацията на формалния си уебсайт:

„ Българска федерация баскетбол изрично се разграничава и остро осъжда дейностите на господин Константин Папазов, сегашен президент на БК Левски 2014, които станаха обществено притежание в подкаста „ При Тото “.

В изявлението, излъчено в Youtube-канал през март тази година, дейностите, на които е подложил момиче съгласно личния му роман, са в цялостно несъгласие с морала и публичната роля на БФБ.

Всяка форма на експанзия – психическа, физическа, е извънредно неприемлива и уронваща престижа на организацията, несъвместима с разбиранията ни за цивилизовани човешки връзки, основаващи се на взаимно почитание и приемливост.

В персонално качество съм уверен, че необятното публичното неодобрение, на което е подложен господин Папазов през последните дни за дейностите си преди 28 години, е очевиден знак, че българското общество не може и няма да търпи сходни прояви повече, макар изтеклата му отминалост.

Георги Глушков,

Президент на Българската федерация баскетбол “.

Припомняме, че видео отпреди няколко месеца, в което треньорът по баскетбол Константин (Тити) Папазов признава в подкаста на Йонислав Йотов (Тото) от Скандау, че персонално е подстригал принудително жена, обиколи обществените мрежи и провокира отвращение в потребителите.

През цялото време, до момента в който Тити споделя детайлностите за подстригването на момичето, Йонислав Йотов е очевидно вдъхновен и впечатлен от историята, като на няколко пъти изпада в плевел смях.

Въпреки че видеото е отпреди месеци, то обиколи обществените мрежи едвам в този момент, след следващия случай на бита и обезобразена жена. Широк публичен отзив провокира преживелица от 26 юни, при която 18-годишно момиче от Стара Загора било пребито, нарязано с макетен нож и обръснато. За действията е упрекнат 26-годишният ѝ някогашен другар.

“Тъпа постъпка, отговорен съм ” - по този начин баскетболният треньор Тити Папазов разяснява случая, при който " опитал да подстриже " своя някогашна другарка. Папазов уточни, че тиражираните години на потърпевшата не са 16, а 19 година, а историята е от 1995 година

И добави, че не е трябвало да споделя за случилото се в подкаста на Йонислав Йотов-Тото " в шеговита форма ". " Това е офанзива, само че е безусловно заслужена ", сподели Папазов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР