От Българската болнична асоциация и от КНСБ се обявиха срещу

...
От Българската болнична асоциация и от КНСБ се обявиха срещу
Коментари Харесай

Частното здравеопазване и КНСБ не подкрепят исканията на мед. сестрите

От Българската болнична асоциация и от КНСБ се оповестиха против настояванията на медицинските сестри, които са се барикадирали в постройката на Партийния дом, оповестиха от ББА и от КНСБ.

От Болничната асоциация, която съставлява ползите на частното опазване на здравето, декларират, че " посредством улични прояви, група хора с неустановена легитимност и неразбираема представителност се пробват да наложат внушения измежду обществото, което е в безспорен ущърб на цялата система, на пациенти, лекари, експерти по здравни грижи ", пишат от Болничната асоциация.
 Властта отхвърли настояванията на барикадиралите се медсестри
Властта отхвърли настояванията на барикадиралите се медсестри

Незаконни и невъзможни за осъществяване

Те квалифицират дейностите като " политически " с целеустремен напън към институциите и самоволно държание от страна на избрани фигури. Това вреди на всички, като дискредитира всички лечебни заведения в страната и уронва престижа на лекарското съсловие.

Разрастващата се към днешна дата епидемиологична конюнктура в страната изисква доверие от страна на пациентите, на което несъмнено би се повлияло посредством сходни своеволни изяви, пишат от асоциацията и се самопредлагат за: " съдействие с институциите за гарантиране на спокойствието на българските жители, лекари и медицински служащи , което от своя страна е от значително значение за естественото действие на здравната система ".
 Борисов за медицинските сестри: Отнасяме се с почитание към настояванията на всеки
Борисов за медицинските сестри: Отнасяме се с почитание към настояванията на всеки

Какво толкоз като сестрите са преспали в Партийния дом, пита министър председателят

От КНСБ се опълчват на искания и слагане на ултиматуми . " Така се подменят правилата на тристранния разговор и се погазват законите. Напомняме, че законите и механизмите за уреждане и договаряне би трябвало да се съблюдават, в това число и от държавните представители и ще реагираме остро, в случай че този метод на налагане на претенции бъде признат ".

В Министерство на финансите е импортирано съответно предложение с подробни планове за в допълнение нужни 8,5 до 10 млн. лева за повишение заплатите на медицинските експерти в учебното и детското опазване на здравето и настояват, че ще има реакция при отклоняване от разпоредбите за съдействие и договаряния, пишат от синдиката.

От КНСБ поучават, че " всяка организация, която претендира да води договаряния и подписва съглашения с държавното управление, може да го направи като покрие критериите по закон и се яви на процедурите за броене, които текат сега, и да получи статут на представителна ".
 Над 10 година КНСБ не са защитили даже едно право на медицинските сестри
Над 10 година КНСБ не са защитили даже едно право на медицинските сестри

Здравната система с клинични пътеки не е работеща и е рискова за пациентите

Припомняме, на 10 април 2019 година държавното управление даде обещание, че ще отпусне към 50 млн. лв. за заплатите на медицинските сестри. Месеци по-късно стана ясно, че тези пари не са стигнали до сестрите. Мнозина от тях работят на две, а някои - и на три места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР