От Българската аграрна камара питат има ли риск за изплащането

...
От Българската аграрна камара питат има ли риск за изплащането
Коментари Харесай

Земеделци питат има ли риск за изплащането на украинската помощ

От Българската земеделска камара питат има ли риск за изплащането на тъй наречените " украинска помощ " за земеделските стопани в контрактуваните размери и периоди.

Организацията задава въпроса в писмо до президента Румен Радев, служебния министър председател, земеделския министър Кирил Вътев и изпълнителния шеф на Държавен фонд земеделие " Земеделие " (ДФЗ) Георги Тахов. Повод за писмото е изказванието на Главчев за липса на нужната финансова обезпеченост за подпомагането на селскостопанските производители. Припомняме, че това бе един от причините, с които той отпред на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

От аграрната камара са безапелационни, че няма да позволен страховете на земеделските производители да бъдат употребявани за политически цели . " Независимо от политическите решения за управлението на Министерство на земеделието и храните и на управлението на ДФЗ, които се вземат в актуалната и в бъдеща политическа обстановка, ние само чакаме и настояваме да се работи по значимите за бранша политики и да се реализират резултати по тях ", се показва в писмото.
 Димитър Главчев: На ход е президентът Радев
Димитър Главчев: На ход е президентът Радев

Служебният министър председател го приканва да си извърши отговорностите по Конституция

От Българската земеделска камара декларират, ще бъдат поредни и твърди в напъните си за реформиране на политиките в земеделието, планувани в това число в от 12 февруари 2024 година От камарата визират промени по отношение на поземлените връзки, работната ръка, хидромелиорациите и поливното земеделие, кооперативите, веригата на доставки на аграрни артикули и храни, облекчение на данъчното облагане на земеделските производители, и реализирането им посредством законодателни и финансови решения на национално и европейско равнище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР