От БАБХ към бюджета на държавата влизат по 4 585

...
От БАБХ към бюджета на държавата влизат по 4 585
Коментари Харесай

Михал Камбарев: Несъстоятелно е, че българският Магнитски ще е нова бухалка

От БАБХ към бюджета на страната влизат по 4 585 лева на час. Това значи, че БАБХ на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” всеки час прави по 10 минимални пенсии. Сега парите отиват в държавния бюджет и към този момент има надзор.

Това разяснява пред NOVA NEWS ръководителят на Антикорупционната комисия в Народното събрание Михал Камбарев.

„ Преди е нямало камери и е имало единствено една компания, която взема решение кой камион ще влезе и кой - не. Това към този момент основава голям корупционен риск. Следващата седмица се чака да има взаимна връзка с Турция за видеоконтрол”, добави той.

Камбарев засегна и частната лаборатория за пестициди на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево”:„ Собственикът на „ Евролаб” е разкрил компанията със 100 000 лева капитал и споделя, че е направил инвестиция от 2 млн. Той преди този момент е работил на заплата в предходната компания. 2 млн. няма по какъв начин да спестиш, заеми не са теглени. Най-вероятно това съоръжение е оставено от предходната компания. Този човек най-вероятно е „ бушон” на „ Интерпред Логистик”, благосъстоятелност на „ Интерпред БГ”, която се управлява от Мирослав Петков и Размиг Чакърян Ами. Това са хора, известни в едни по-тъмни среди”, добави той.

Във връзка с концепцията за „ български Магнитски”, той сподели: „ Нещата, с които опозицията и други хора се пробват да всяват боязън, че надали не се основава нова бухалка, са несъстоятелни”, посочи още Камбарев.

„ Работната група ще изготви предложение. Пътят на това предложение да стане закон е доста дълъг и прозрачен”, добави още той. На въпрос дали би трябвало да се сътвори указател за лица, за които има данни, че реализират активност, представляваща риск за икономическата и финансовата непоклатимост, Камбарев уточни: „ Много е значимо да има бистрота. Да знаем кои са лицата, осъществяващи активност, за която има някакви подозрения със свързани фирми”.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР