От австрийците от днес се иска да се самоизолират и

...
От австрийците от днес се иска да се самоизолират и
Коментари Харесай

Австрия ограничи събирането на над 5 души, Тирол - излизането, ако не е спешно

От австрийците от през днешния ден " се желае да се самоизолират " и да не излизат, в случай че не е неотложно, а това значи " да реализират обществен контакт само с хората, с които живеят ". От през днешния ден по улиците на града - в това число на детските площадки - ще има полиция, с цел да управлява напредването.

Това се споделя в известие, публикувано от кабинета на Курц и представено от австрийските медии и " Ройтерс ".

Въвежда се фактическата възбрана да се излиза в провинция Тирол, която е на границата с немската Бавария и с Швейцария, написа " Ди пресе ". По улиците към този момент има полиция, а районните управляващи предизвестяват, че никой не трябва да напуща дома си, в случай че не е незабавно - извършване на покупки, визити в аптеките и при доктор, изтегляне на пари от банкомат и разходки на кучета.

В цяла Австрия няма да се позволяват събиранията на повече от петима души, в случай че не става дума за активност, ориентирана против разпространяването на ковид COVID-19. Затворени са и заведенията за хранене, които съгласно предходното решение можеха да работят до 15 ч. австрийско (16 ч. българско) време.

Мярката изисква жителите да изизат от домовете си единствено в случай че имат неотложна работа, в случай че купуват храни или оказват помощ на други. За австрийската държавна организация AРА Курц сподели, че хората, които желаят незабавно да излязат, " могат да го създадат, само че само сами или с хора, живеещи в същия апартамент ".

Освен това Виена прибавя към листата на страни, от които няма да може никой да влиза, Англия, Холандия, Русия и Украйна. Хората, които пътуват от тези страни към Анстрия, могат да влязат единствено в случай че са били под домашна карантина две седмици или имат документ, който да демонстрира здравословното им положение все още.

По-рано Австрия към този момент вкара инспекции по границата с Швейцария и Лихтенщайн и забрани редица полети от и до Швейцария, Франция и Германия. Виена удостовери първия смъртен случай в четвъртък, откакто болестта доближи страната от Италия. Границата сред Италия и Австрия е затворена от сряда с изключение на за транспорти на артикули и за хора, които минават директно през Австрия, без да стопират.

Междувременно страната задели и пакет от 4 милиарда евро за справяне с икономическите последствия от пандемията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (479)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР