От Австрия президентът заяви, че ръководителят на Вагнер“ няма шанс,

...
От Австрия президентът заяви, че ръководителят на Вагнер“ няма шанс,
Коментари Харесай

Румен Радев от Австрия: Трябва да мислим и за ядреното оръжие на Русия

От Австрия президентът съобщи, че ръководителят на „ Вагнер “ няма късмет , в случай че съветското държавно управление се сплоти. Според президента и висш главнокомандващ протичащото се в Русия няма по какъв начин да не се отрази и на спора в Украйна. Колкото до България: президентът прикани страната ни да продължи с укрепването на отбранителния си капацитет в границите на НАТО.

Държавният глава изясни, че е значимо да се схванат същинските аргументи за напрежението сред Вагнер и Кремъл. „ Много значимо е да знаем същинските аргументи на Пригожин за свалянето на Путин или са старите негови разправии с министерството на защитата “, сподели Румен Радев.

„ Това повдига въпроса каква ще е ориста на хилядите нуклеарни бойни глави, с който разполага Русия “, уточни президентът

Според президента „ въпросът с наемната войска постоянно е проблем “. „ Винаги, когато се образува наемна войска и се въоръжава тежко, и когато в нея има нарушители, постоянно е проблем какво ще се прави с нея, когато войната свърши, а в този момент виждаме, че има развръзка преди да свърши войната, това е в действителност съществено “, сподели още той.

На въпрос на австрийските медии: Кой ще победи - Путин или Пригожин?, Румен Радев отговори по този начин: „ Мисля, че Пригожин има лимитирана мощ. Има мощ на локално равнище, само че лимитирана. Ако държавното управление се сплоти против това лимитирано наличие, не мисля че той има късмет. Но ще забележим, не зная. “

„ Тук са въвлечени евентуални военни дейности на територията на Русия – това ще има резултат “, уточни президентът

Пред европейските водачи Радев прикани за ограничения. „ Това е ново предизвикателство за нас, тъй като в случай че политическата обстановка и несигурността в Русия продължи , би трябвало да помислим още веднъж за това, какво ще стане с хилядите нуклеарни бойни глави и химическите оръжия в Русия “, сподели той.

Сигурността би трябвало да бъде обезпечена, а европейските институции и НАТО да обединят напъните си и да вземат ограничения за отбрана на страните-членки, сподели още Румен Радев.

Европейските водачи са на мнение, че обстановката е динамична, а Европа би трябвало да планува рисковете от войната и да усъвършенства бюджета си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР