От август 2020 г. в Германия са проведени над 2700

...
От август 2020 г. в Германия са проведени над 2700
Коментари Харесай

От август 2020 г. в Германия са проведени повече от 2700 акции срещу епидемичните мерки

От август 2020 година в Германия са извършени над 2700 демонстрации и манифестации против рестриктивните мерки по отношение на . Това заяви в сряда публицистичната асоциация Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), базирайки се на отговора на немското държавно управление на съответното искане на Левицата в Бундестага.
Според данните, немското държавно управление разполага с информация за организирането на над 2700 протестни акции. Точна информация обаче може да бъде предоставена единствено за демонстрации и манифестации, които се следят от отдела за отбрана на Конституцията на Федерална република Германия (BFF, контраразузнаване на Федерална република ). В същото време, както показва BFF, единствено дребна част от сходни протестни дейности (28) са от десен екстремистки темперамент. При това 15 от тях са се провели в град Хале (федерална провинция Саксония - Анхалт).
 Германия стартира имунизиране против COVID-19 на всички пълнолетни жители Германия стартира имунизиране против COVID-19 на всички пълнолетни жители
Германия ще предлага ваксини против ковид на всички пълнолетни от 7 юни, съобщи Франс прес, като цитира министъра на здравеопазв...
В края на април Службата за отбрана на Федерална република Германия взе под непълен контрол обособени функционери и някои групи от придвижването против карантинните ограничения, Querdenker („ Алтернативно мислене “). Контраразузнаването счита, че те могат да съставляват опасност за държавната система. Вече разследващите организации имат право да употребяват съоръжение за наблюдаване, да прихващат преписка и да наблюдават финансирането. Досега тайните служби можеха да събират информация за това придвижване единствено от отворени източници.
Querdenker постоянно провежда манифестации на ковид-дисиденти в Германия, които не са съгласни с рестриктивните мерки, наложени по отношение на разпространяването на ковид, опълчват се на имунизациите и слагат под въпрос заплахата от инфекцията. Често сходни демонстрации са съпроводени от конфликти с полицията и вълнения. Медиите постоянно свързват участниците в това придвижване с представители на десните придвижвания.
В момента в Германия има локдаун, само че не толкоз непоколебим, колкото през зимата. Училищата и детските градини са отворени, музеи и галерии работят в някои провинции. Много райони стартират да облекчават ограничаващите ограничения.
Увеличението на новите случаи на коронавирусна зараза в Германия понижава от няколко седмици. През миналия ден са открити 11040 нови случая на зараза. От началото на пандемията инфекцията е открита при 3 614 095 поданици на Германия. Починалите от последствията от заболяването, породена от ковид, са 86 665 души.
 Съединени американски щати не желаят да се карат с Германия поради „ Северен поток 2 ” Съединени американски щати не желаят да се карат с Германия поради „ Северен поток 2 ”
Администрацията на американския президент Джо Байдън има намерение да анулира глобите против Nord Stream 2 AG, който управлява изграждан...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР