От аукционната къща Christie’s заявиха, че са продали за първи

...
От аукционната къща Christie’s заявиха, че са продали за първи
Коментари Харесай

Продадоха на търг дигитална творба за 70 милиона долара

От аукционната къща Christie’s обявиха, че са продали за първи път на търг цифрово произведение на изкуството - колаж от художник на име Бийпъл за близо 70 милиона $.

Breaking News: The first NFT sold by Christie’s was just bought for $69.3 million. The price for “Everydays — The First 5000 Days, ” by the artist Beeple, is a new high for an artwork that exists only digitally.
— The New York Times (@nytimes)
 Продадоха ескиз на Ван Гог за рекордните 10 млн. $ Продадоха ескиз на Ван Гог за рекордните 10 млн. $
Ескиз от картината на Ван Гог „ Млада японка ” е продаден на търг в Ню Йорк за 10,4 млн. $, заяви аукционната къща Chri...
Произведението, озаглавено „ Everydays: The First 5000 Days ” е било купено за 69,4 млн. $ в онлайн търг, което го слага „ измежду трите най-ценни и скъпи произведения на живи художници “, обявиха от Christie’s в Twitter.
Това е и първият път, когато огромна аукционна къща предлага цифрово произведение на изкуството с неповторим маркер като гаранция за неговата достоверност, както и първото заплащане с криптовалута.
Бийпъл, чието същинско име е Майк Уинкелман, разяснява резултата от продажбата с непочтителен текст в Twitter.
„ Художниците употребяват хардуер и програмен продукт, с цел да основават творби на изкуството и да ги популяризират в интернет през последните 20 години, само че в никакъв случай не е съществувал действителен метод същински да го имат “, сподели Бийпъл в изказване, оповестено от Christie’s.
 Продадоха картина на Ботичели за 92 млн. $ Продадоха картина на Ботичели за 92 млн. $
Картината „ Млад мъж, който държи медальон ” на Сандро Ботичели бе продадена на търг в Ню Йорк за 92 млн. $. Аукционът б...
Аукционната къща не разпознава купувача на творбата на изкуството, което се състои от 5000 обособени цифрови фотоси, прикрепени дружно, които Бийпъл е основал - по една всеки ден, от май 2007 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР