От "Атака" искаме изслушване на вицепремиера и министър на отбраната

...
От "Атака" искаме изслушване на вицепремиера и министър на отбраната
Коментари Харесай

Атака искат изслушване на Каракачанов във връзка с продажбата на имоти на Министерство на отбраната

От "Атака " желаеме чуване на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов. Това съобщи по време на брифинг в Народното събрание депутатът Десислав Чуколов.

Той разгласи, че вицепремиерът Каракачанов от встъпването си в служба на поста министър на защитата е трансформирал МО в "най-голямата организация за недвижими парцели в България ".

Волен Сидеров: Каракачанов носи отговорност за Димов

Чуколов настоя чуването да бъде включено като точка в дневния ред от програмата за работа на Народното събрание идната седмица.

Депутатът уточни, че когато е била създавана обединението "Обединени патриоти " в програмата не е имало такава уговорка, както и по време на обединението "Обединени патриоти " - ГЕРБ.

"В управническата стратегия нямаше такава уговорка да се приватизират, да се продават парцели, които блоговидно са наречени парцели с отпаднала нужда ", сподели той.

Той даде образец с парцел на повърхност от 16 декара на Министерството на защитата, край Пловдив в местността Капсида, който бил продаден на цена от 160 хиляди лева По думите му това прави 9,81 лева на квадратен метър, до момента в който пазарната цена за парцели в тази околност е минимум 50 лева за квадратен метър. "МО е продало този парцел на цена пет пъти по-малка от пазарната му цена ", разяснява депутатът.

Румен Петков: Каракачанов би трябвало да си отиде незабавно

Чуколов уточни, че в центъра на София също се продават редица парцели - на бул. "Цар Борис Трети ", в кв. "Драгалевци ", на Околовръстното, в региона на Божурище. Освен това се готвели за продажба и три полуострова в най-красивите елементи на Южното Черноморие. Първият от тях е 110 декара, очакван за застрояване, идващият парцел е към Царево, 20 декара в местността "Герени " към Созопол, които също са били планувани за застрояване.

"Апелът ми е към депутатите от ГЕРБ. Нека те, да поддържат това наше искане и по този метод също да покажат, че те не поставят чадър над вицепремиера Красимир Каракачанов ", приключи Десислав Чуколов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР