От Асоциацията на заведенията благодарят на Борисов за Н-18. В

...
От Асоциацията на заведенията благодарят на Борисов за Н-18. В
Коментари Харесай

От Асоциацията на заведенията благодарят на Борисов за Н-18

От Асоциацията на заведенията благодарят на Борисов за Н-18. В писмо към него, те изказат своята признателност за намесата на Борисов при въвеждането на противоречивите текстове в Наредба Н-18.

" Това е проблем и за всички нас, които работим и плащаме заплати и налози в България. Използвам случая да изкажа своята признателност и към министъра на финансите господин Владислав Горанов и управлението на Национална агенция за приходите за проведените полемики, като имаме вяра, че положителната работа сред нас ще продължи. Многократно сме заявявали, че не сме ангажирани политически и нямаме политически претенции. За нас е значимо само да пазиме правата на българския бизнес! ", коментираъ от организацията.

По-рано през днешния ден, министър председателят съобщи, че желае да отстрани черния или сивия бранш, само че без това да навреди на дребните и междинни предприятия.

Припомняме, че против Наредбата се оповестиха повече работодателски организации, а търговци и ресторантьори няколко пъти излизаха на митинг. Срещу Наредба Н-18 скочиха и от сдружението на персоналните лекари, които обявиха, че това съставлява в това число и откриване на конфиденциална информация пред данъчните.

От бизнеса показаха своите опасения, измежду които има и терзание от техническите параметри при осъществяването на наредбата.

Миналата година 42 браншови организации и компании внесоха тъжба и в съда с искане за прекъсване на измененията и Наредбата, само че Върховният административен съд (ВАС) отхвърли като безпричинно настояването им.

В писмото си, организацията съобщи, че главните й цели е изсветляването на сивия бранш в българския бизнес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР