От Асоциацията на къщите за гости разказаха, че в бранша

...
От Асоциацията на къщите за гости разказаха, че в бранша
Коментари Харесай

Еврокъщите за гости – само за хора с власт и пари?

От Асоциацията на къщите за посетители описаха, че в сектора от години се приказва, че единствено хората с доста пари и власт печелят планове с финансиране в големи размери.

Снимка: bTV

„ По принцип в сектора се приказва, че парите не са налични за елементарния човек, тъй като тези пари би трябвало първо да се влагат и след това се възвръщат от стратегиите, а такива пари никой не може да обезпечи... 200 000 евро няма по какъв начин да бъдат обезпечени от един елементарен човек”, разяснява Вероника Кънева, ръководител на Асоциацията на притежателите на къщи за посетители.
Юндолският кмет за еврокъщите: Ние сме хора селски, шефката от ДФЗ може да ни е записала непринудено Мехмед Местан обаче акцентира, че не са близки с Иванка Багдатова-Мизова
Близо 300 хиляди лв. коства къщата за посетители в Юндола, поради която с поста си се раздели заместник-директорът на Фонд " Земеделие ".

Снимка: bTV

Телефонът на Иванка Багдатова-Мизова се оказа разгласен в уебсайт за резервации на същата къща за посетители, която е благосъстоятелност на фамилията на кмета на селото.

Снимка: bTV

Двата парцела в селото, построени с евросредства, са благосъстоятелност на Емине Местан - брачна половинка на кмета на селото Мехмед Местан. Двамата признават, че познават подалата към този момент оставка заместник-директорка на Фонд " Земеделие " - Иванка Багдатова-Мизова. Отричат обаче активността им да има нещо общо с нея.

„ Ние нямаме близки връзки с нея. Познаваме нейните тъст и тъста. Ние с Багдатова, колкото се познаваме с вас, толкоз и с нея”, сподели Мехмед Местан, кмет на с. Юндола.

Снимка: bTV
Собствениците нямат пояснение по какъв начин телефонът на някогашната заместник- директорка на фонда е попаднал в уеб страницата за резервации с техните къщи за посетители. Двете здания са издигнати през 2009 година Две години по-късно за тях е взета европейска дотация от 281 хиляди лв..

Снимка: bTV

„ Това за нас е въпрос с доста незнайни. Стигнахме до извода със брачната половинка ми, че най-вероятно в това време не сме имали подобен уебсайт, такава страница. Нямахме интернет, тези благоприятни условия, ние сме хора селски.. очевидно е помолено от нейно име, дали може да ни направи уебсайт. (…) Ако е направила уебсайт, го е направила на напълно доброволни начала”, съобщи кметът на селото.

Собственик на къщите е компания на брачната половинка на кмета. На нея той трансферира земята.
Зам.-изпълнителният шеф на фонд „ Земеделие ” подаде оставка Земеделският министър Румен Порожанов изиска Иванка Багдатова-Мизова да напусне поста
Жители на Юндола описват, че фамилиите на кмета на селото и това на някогашната заместник-шефка на фонда са близки.

Къщите за посетители в Юндола са проверявани неведнъж, твърди кметът. Нарушения от фонд " Земеделие " не са откривани. А оттова откачват коментар, като разясниха, че чакат края на инспекцията на всички еврокъщи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР