От април ще започне обслужване на отложените от мораториума кредити.

...
От април ще започне обслужване на отложените от мораториума кредити.
Коментари Харесай

От април подновяват обслужването на отложените от мораториума кредити

От април ще стартира обслужване на отсрочените от мораториума заеми. Това изясни в ефира на кредитният съветник Тихомир Тошев. 

Припомняме, че през предходната година Българска народна банка утвърди поисканото от Асоциацията на банките удължение на периодите на мораториума върху заплащанията по заеми. Така стана допустимо, до 23 март тази година хора и компании, без значение дали към този момент са били поискали пролонгация или занапред са изпитали компликации с обслужването на вноските си, да могат да изискат те да бъдат краткотрайно замразени. 

Тихомир Тошев посъветва хората да не теглят нови заеми за погасяване на остарели. " Тези, които не престават да са без приходи или с лимитирани, да потърсят от своята банка задоволително решение за двете страни ", разясни той. 

Над 2 милиарда лева са ипотечните заеми от март 2020 година до края на годината. Близо 1 милиарда лева пък са изтеглените потребителски заеми. " Хората от незасегнатите браншове продължиха интензивно да теглят заеми ", разяснява Тошев. 

Банковият бранш е извънредно постоянен, резервираха се ниските лихви за хората със постоянни приходи, добави още кредитният съветник. По думите му, не се чака доста нарастване в равнището на необслужваните заеми. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР