От април 2023 до април 2024 г. избирателите в област

...
От април 2023 до април 2024 г. избирателите в област
Коментари Харесай

Избирателите в област Монтана са с хиляда по-малко за година

От април 2023 до април 2024 година гласоподавателите в област Монтана са намалели с хиляда. Вече са поръчани 117 хиляди изборни бюлетини за изборите на 9 юни, заяви за Българска телеграфна агенция Петко Петков – представител на Районната изборна комисия (РИК) - Монтана.
 
Общо четири от 11 са общините в област Монтана подали заявление за преносими изборни секции, посредством които трудноподвижните жители ще могат да гласоподават. Това са Монтана, Георги Дамяново, Лом и Чипровци. Подвижните урни ще са седем, четири от тях в - община Монтана, и по една - в останалите три общини. Срокът за подаване на заявките беше до 25 май. Предстои назначение на съставите за преносимите изборни секции.
 
Обученията на членовете на секционните изборни комисии ще се състоят сред 1 и 6 юни. Те ще се вършат по общини, по график, който е оповестен на уеб страницата на РИК - Монтана.
 
До този миг има единствено една постъпила тъжба за пропаганден материал, който съдържа националното знаме. Тя е отхвърлена от РИК - Монтана като неоснователна и може да бъде обжалвана пред Централната изборна комисия, добави Петко Петков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР