От Apple публикуваха отворено писмо до своите клиенти, в което

...
От Apple публикуваха отворено писмо до своите клиенти, в което
Коментари Харесай

Apple се извини за драмата с изкуственото забавяне на старите апарати

От Apple разгласиха отворено писмо до своите клиенти, в което се извиняват за " недоразумението " с умишленото закъснение на по-старите модели iPhone. Припомняме, че преди дни от компанията признаха, че забавят по софтуерен път представянето на остарелите версии, с цел да компенсират деградацията на батериите им. " Знаем, че някои от вас се усещат предадени от Apple, " се споделя в формалното писмо на компанията. " Извиняваме се. "

Най-просто казано, от Apple признават, че са залагали избрани промени в новите версии на своята операционна система. Когато притежател на по-стар модел iPhone конфигурира въпросния ъпдейт, измененията в софтуера са забавяли представянето на устройството, с цел да се компенсира по-бързо разреждащата се от годините употреба батерия. Поне по този начин настояват от Apple, до момента в който мнозина консуматори показват опасенията си, че това се прави, с цел да се " подтикват " клиентите да подменят устройството си с най-новия модел.

В отвореното си писмо от Apple споделят, че батериите са " консуматив " и в тази връзка започват самодейност за промяна на батериите на всяко устройство от iPhone 6 нагоре. Инициативата ще започва в края на януари и ще продължи до декември 2018, а клиентите ще би трябвало да платят единствено 29 $. От компанията акцентират, че цената е с 50 $ по-ниска от елементарната стойност на услугата.

В писмото си Apple дават обещание също, че от началото на годината ще заложат нови функционалности в своята мобилна операционна система iOS, които ще имат за цел да осведомят потребителите за положението на батерията и по кое време тя към този момент няма да е способна да поддържа оптималната производителна мощ на самото устройство.

Всичко това е в голям дисонанс с предходната настройка на Apple, които преди години споделяха, че батериите на техните iPhone-и са толкоз положителни, че на множеството клиенти няма да им се постанова в никакъв случай да ги подменят.

Дългогодишните притежатели на iPhone от дълго време имат вяра, че Apple изкуствено понижава продуктивността на по-старите модели, с цел да накара хората да си купят нови устройства. Признанието от страна на Apple наля бензин в огъня и докара до доста гневни изявления в медиите и голям брой заведени каузи против компанията. Ситуацията закупи още по-лош привкус, откакто доказателствата за умишленото закъснение на телефоните бе изнесена от самостоятелен софтуерен инженер, а не след публично изказване от компанията.

Пиковата продуктивност на iPhone 6, 6S, SE и 7 понижава от ден на ден с остаряването на устройствата, а батериите им стават неспособни да обезпечат задоволително мощ на процесора. От Apple в действителност оповестиха това още преди година с лансирането на iOS 10.2.1, аргументирайки смяната като корекция на проблем с iPhone 6, при който смарт телефонът се изключва ненадейно поради неналичието на задоволително мощ за работата на процесора. Тогава обаче не стана ясно, че казусът е обвързван с съзнателно понижаване на продуктивността, а съгласно последните самостоятелни проби точно това закъснение е в основата на казуса, както и че то е много по-сериозно, в сравнение с преди се е предполагало.

От Apple упорстват, че в никакъв случай не са забавяли по софтуерен път свои телефони, а единствено се пробват по нападателен метод да ръководят продуктивността на старите модели, с цел да усъвършенстват живота на техните акумулатори.

Във всички случаи, калифорнийският колос е изправен пред сериозното предизвикателство да си върне доверието на клиентите. В писмото си от компанията споделят, че постоянно са желали клиентите им да могат да употребяват своите телефони допустимо най-дълго. Ако имаме вяра на казаното от Apple, това би означавало, че ще би трябвало да променим метода, по който одобряваме устройствата в джоба си, както и по какъв начин би трябвало да ги поддържаме в бъдеще, с цел да ги използваме години наред, без да се постанова незабавно да купуваме новия модел.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР