От Апелативната прокуратура в Пловдив потвърдиха, че в момента тече

...
От Апелативната прокуратура в Пловдив потвърдиха, че в момента тече
Коментари Харесай

Разследват образователната шефка на Стара Загора, оказвала натиск върху директори

От Апелативната прокуратура в Пловдив потвърдиха, че сега тече акция в Регионалното ръководство на образованието в Стара Загора. От там прецизираха, че през днешния ден, 2 ноември 2023 година, по досъдебно произвеждане, следено от Окръжна прокуратура – Стара Загора, се правят процесуално-следствени дейности в Регионалното ръководство на образованието в Стара Загора. Разследването се организира от чиновници на бранш БОП, Стара Загора.

Процесуално-следствените дейности се правят предвид на събиране на доказателства за закононарушение от общ темперамент, споделиха още от обвиняването.

Все още проверяващите са в кабинета на началника на РУО Татяна Димитрова, която е там дружно с тях. Те са поискали от нея документи и информации. До момента тя не е напускала постройката, само че няма и публична информация дали е задържана. С призовки са били призовани за разпити като очевидци инспектори от ръководството, написа 24 часа.

По неофициална информация се проверяват вероятни корупционни практики при доставката на закуски за учениците от региона, както и при възлагането на поръчки за ремонтите на учебни заведения. Проверявало се и дали шефове на учебни заведения са били проверявани по подправени сигнали против тях.

Началникът на РУО в Стара Загора Татяна Димитрова навърши 62 години на 31 октомври - възраст, която й дава опция към този момент да се пенсионира. През дългата си кариера като шеф на образованието тя на два пътя бе освобождавана от длъжността и по-късно възстановявана от съда. За последно това стана през юни тази години, откакто година по-рано като длъжностен министър на просветата днешният министър председател Николай Денков я беше уволнил дисциплинарно с претекста за неупражнен надзор над шефове.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР