От Али СауафтаРАМАЛА (Ройтерс) – Палестинският премиер Мохамад Щайе каза

...
От Али СауафтаРАМАЛА (Ройтерс) – Палестинският премиер Мохамад Щайе каза
Коментари Харесай

Палестинският премиер Щайе подава оставка

От Али Сауафта

РАМАЛА (Ройтерс) – Палестинският министър председател Мохамад Щайе сподели в понеделник, че подава оставка, с цел да разреши образуването на необятен консенсус измежду палестинците по отношение на политическите договорености след войната на Израел против ислямистката формация Хамас в Газа.

Ходът идва на фона на възходящия напън на Съединени американски щати върху президента Махмуд Абас да разклати палестинската власт, защото интернационалните старания се ускориха за прекъсване на боевете в Газа и започване на работа за политическа конструкция, която да ръководи анклава след войната.

Оставката му към момента би трябвало да бъде призната от Абас, който може да го помоли да остане като краткотрайно изпълняващ длъжността, до момента в който не бъде назначен непрекъснат заместител.

В изказване до кабинета, Shtayyeh, научен икономист, който пое поста през 2019 година, сподели, че идващият стадий ще би трябвало да вземе поради нововъзникващата действителност в Газа, която беше опустошена от близо пет месеца тежки борби.

Той сподели, че идващият е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР