От Алгарве до крайбрежието на Амалфи и хърватските острови сервитьорите

...
От Алгарве до крайбрежието на Амалфи и хърватските острови сервитьорите
Коментари Харесай

Коронавирусът срина европейския туризъм

От Алгарве до крайбрежието на Амалфи и хърватските острови сервитьорите седят бездействащи, до момента в който спасителите оглеждат полупразните плажове. Причината са следствията от пандемията на , която нанесе тежък удар върху европейския туристически бранш. Семейства от целия континент отсрочват отпуските си в чужбина заради боязън от заразяване, дефицит на пари, породен от уволнения или неплатен отпуск, и сложни условия с проби и карантина, написа Дейли Телеграф.
Според изданието притежателите на хотели и заведения за хранене в цялото Средиземноморие се оплакват от отсъствието на задгранични гости. Те тъмно разсъждават върху загуби за милиарди.
 СЗО предизвестява за шовинизъм при имунизациите СЗО предизвестява за " шовинизъм при имунизациите "
Световната здравна организация е изпратила във вторник писмо до всяка една страна, с апел за присъединение към световната стратегия...
Испания се надяваше да избави летния сезон, само че те бяха разрушени от държавното управление на Борис Джонсън. Лондон реши да вкара двуседмична карантина за всички туристи, които се връщат от страната, което понижава нейната прелест в очите на британците.
Неочакваното известие „ потопи “ проектите на стотици хиляди английски . Този факт е изключително печален за Испания, където техният дял е до 20% от всички задгранични гости.
В същото време испанският туризъм към момента не се е възстановил от неподходящата първа половина на годината. В резултат на пандемията равнището на претовареност на хотелите е намаляло на половина от януари до юни. Най-тежко засегнатата част от страната са Балеарските острови, които по принцип са известни измежду английските и немските летовници.
Туризмът съставлява към 12% от испанската стопанска система. Но от март секторът губи приблизително 5 милиарда евро на седмица. Според формалните данни към 40 хиляди питейни заведения и заведения за хранене са били затворени за непрекъснато заради пандемията, други 85 хиляди заведения рискуват да повторят ориста им, в случай че страната бъде пометена от втора вълна, отбелязва изданието.
Италия претърпява " пагубен " сезон на лятната почивка - броят на задграничните гости е намалял с съвсем 80%. Границите на страната са отворени за европейските летовници от началото на юни, само че от Алпите до Сицилия и Сардиния към момента има " продължителен дефицит " на задгранични туристи, добавя БГНЕС.
 Меркел изключи разхлабване на ограниченията против COVID-19 Меркел изключи разхлабване на ограниченията против COVID-19
Германският канцлер Ангела Меркел предизвести, че не може да има по-нататъшно облекчение на коронавирусните ограничавания, до момента в който Германи...
Според бизнес асоциацията Confcommercio, това лято в Италия ще има 75-80% по-малко задгранични туристи. Това съществено се отразява на туристическия бранш на страната, който съставлява 13% от Брутният вътрешен продукт.
Тази година доста италианци са избрали да прекарат лятото си в локалните курорти. Но това не избавя ситуацията, защото харчат доста по-малко от американците, китайците или други задгранични туристи.
Приходите от хотели, заведения за хранене и бутици по крайбрежието на Амалфи, на юг от Неапол, са намалели сред 40% и 70% тази година. „ Ако приходите от доближат 35 % от нормално, ще го считаме за триумф. Ще бъде в действителност мъчно да се реализира това без задгранични туристи ”, сподели Микеле Де Лучия, кмет на най-големия град в района, Позитано.
" Нашите доходи са със 70 % по-ниски, в сравнение с в други години ", съобщи собственичка на ресторант Орнела Амитрано пред изданието, като добави, че сходна картина се следи в целия кетъринг. Според други участници в туристическия бранш , нужни са най-малко три години, преди потокът от туристи и приходите да се възстановят изцяло.
Броят на туристите, идващи в Хърватия този месец е половината от нормалното. Туризмът съставлява към 20% от Брутният вътрешен продукт на страната, а управляващите му са изправени пред най-тежката икономическа рецесия след добиването на самостоятелност през 1991 година
 Заради Германия, туристическият сезон в Майорка наподобява де факто завърши Заради Германия, туристическият сезон в Майорка наподобява де факто завърши
Препоръката на немското държавно управление да не се пътува до Испания заради пандемията на ковид ще провокира в околните дни истинс...
Португалия също беше мощно наранена от разпространяването на COVID-19. Миналата година страната одобри към 2 милиона туристи от Обединеното кралство, 64% от които отпътуваха за Алгарве. Досега единствено 92 000 британци са посетили крайбрежието през този сезон и това мощно удари Алгарве. Малко гости в заведения за хранене и празни шезлонги на плажовете, където преди игла нямаше къде да падне, са се трансформирали в нормална панорама за известния курорт. Районът е мощно подвластен от туризма. Миналия месец броят на записаните безработни тук се усили с 231% - от към 8 на повече от 26 хиляди души.
Гърция с ниския си брой смъртни случаи и инфекции от COVID-19 се нарежда като несъмнено място, отваряйки границите си към десетки страни по-рано този месец. Но нейният туристически бранш също се затруднява. Според прогнозите броят на летуващите, идващи това лято, ще бъде едвам 25% от миналогодишните 33 милиона, заключава Дейли Телеграф. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР