От актьори до автомобилни работници, повече от 450 000 работници

...
От актьори до автомобилни работници, повече от 450 000 работници
Коментари Харесай

В момента много работници стачкуват. Ето как изглежда това в отчета за работни места

От артисти до автомобилни служащи, повече от 450 000 служащи са взели участие в 312 стачки в Съединените щати тази година, съгласно Labor Action Tracker на университета Корнел.

Всички тези служащи липсват ли в месечните доклади за работни места на държавното управление на Съединени американски щати?

Докладът, направен от Бюрото по трудова статистика, е артикул на две разнообразни изследвания.

Едната моли примерна група работодатели да рапортуват какъв брой служащи са наели въз основа на техните записи за заплати за интервала на възнаграждение, който включва 12-то число на месеца. Данните от това изследване се употребяват, с цел да се дефинира какъв брой хора са били наети или съкратени през даден месец.

Шон Фейн приказва във Фейсбук онлайн на 6 октомври 2023 г. Шон Фейн приказва във Фейсбук онлайн на 6 октомври 2023 година От Международния съюз на UAW

„ Ако стачкуващите служащи са получили заплата за която и да е част от референтния интервал, даже един час, те се смятат за заети “, сподели Коди Паркинсън, икономист в BLS, пред CNN. „ Стачкуващите служащи се отразяват като изваждане от равнището на претовареност в първата месечна оценка, когато не работят в референтния интервал на възнаграждение. Те се прибавят назад единствено когато се върнат на работа. “

Това значи, че в доклада за работните места през септември стачкуващите членове на United Auto Workers се смятат за заети от началото на стачката на 15 септември, което беше през референтната седмица. Но в случай че стачката продължи до края на идната седмица, те няма да бъдат регистрирани като наети в доклада за работните места през октомври, който би трябвало да бъде направен идващия месец, в случай че не са на ведомост на различен шеф.

За разлика от това, въздействието на стачката на SAG-AFTRA, която стартира през юли, се появи в някои от данните, включени в отчета за работните места през септември.

„ Заетостта в промишленостите за филми и звукозаписи продължи да понижава (-7 000) и е намаляла с 45 000 от май, отразявайки въздействието на трудовите разногласия “, отбелязва BLS в отчета за работните места през септември.

В случая със стачката на Гилдията на американските писатели, която неотдавна завърши, доста от членовете на синдиката бяха служащи на контракт или на свободна процедура. Така че не бихте могли да видите въздействието на стачките, просто като разгледате данните за наемане в промишлеността, които идват от данните за заплатите.

Въпреки това има друго изследване, употребявано за сформиране на месечния доклад за работните места, което пита хората дали са работили през дадена седмица. Данните от това изследване се употребяват за пресмятане на равнището на безработица. Тъй като изследването обгръща съвсем всички типове работни договорености, стачкуващите реализатори и свободни специалности биха повлияли на данните.

 Знак за наемане на чиновници с QR код се вижда в прозорец на бизнес в Арлингтън, Вирджиния, Съединени американски щати, 7 април 2023 година REUTERS/Elizabeth Frantz Знак за наемане на чиновници с QR код се вижда в прозорец на бизнес в Арлингтън, Вирджиния, Съединени американски щати, 7 април 2023 година REUTERS/Elizabeth Frantz Елизабет Франц/Ройтерс

BLS класифицира някой като незает, „ в случай че не е работил, само че е бил подготвен да работи и интензивно е търсил работа през предходните 4 седмици “.

Ако отговорът на това е не, те не се смятат за част от работната мощ, даже в случай че са част от стачкуващ профсъюз.

Ако някой е бил в стачка, само че е спечелил пари, работейки по друг метод, като шофиране за Uber, през референтния интервал, той ще бъде регистриран като нает.

И най-после, „ служащ, който е стачкувал през целия референтен интервал и не е имал работа, ще се смята за ангажиран, само че не и на работа заради трудов спор “, сподели Паркинсън.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР