От агенцията се изисква това, което винаги се е изисквало

...
От агенцията се изисква това, което винаги се е изисквало
Коментари Харесай

Румен Спецов: Ролята на НАП сега ще бъде много повече от това, което е била преди

От организацията се изисква това, което постоянно се е изисквало да има събираемост на приходите. Виждате, че обстановката в този момента е извънредно тежка и извънредно значима. Така че ролята на Национална агенция за приходите ще е доста повече от това, което е било и преди. Идваме в средата на годината, няма контролиран бюджет, тъй че има доста работа. Това съобщи пред bTV новият изпълнителен шеф на приходната организация Румен Спецов  Румен Спецов Румен Спецов е експерт в региона на данъчната политика и законодателство. Експерт в разбора.

Той уточни, че няма взор върху работата на своя предходник Борис Михайлов. Преди близо година Спецов дефинира отстраняването си като политическа причина. По същия метод гледа на разбъркванията и в този момент.

„ За мен в никакъв случай не е имало драма с тоя претекст. Идва едно държавно управление. Идва един министър на финансите. Той е в правото си да си назначи личен екип, на който да разчита и да работи ”, сподели още той.

Спецов разяснява също, че е имал съмнения дали да влезе в кандидат-депутатските листи на „ Продължаваме промяната “.

Предпочетох да остана напълно в професионалния си проект, това, което мога и разбирам най-добре. Бях провел диалози и с господин Кирил Петков и с Асен Василев и обясних, че избирам да заставам една крачка встрани. Имам, несъмнено, моите политически убеждения, възгледи, отзиви, само че избирам да си заставам в професионалната сфера, където постоянно съм бил, изясни той.

Скандала и атаките от страна на ГЕРБ преди, че е имал компания с задължения за 1 млн., която в този момент е благосъстоятелност на малоимотно лице, той разяснява по този начин: „ Този въпрос е от дълго време изчистен и прекомерно преекспониран през медиите. Ако ме питате по какъв начин бихме работили поради настоящия състав на ръководство - дано да забележим ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР