От Агенцията по ядрено регулиране публикуваха справка с информация за

...
От Агенцията по ядрено регулиране публикуваха справка с информация за
Коментари Харесай

АЯР с информация за радиационните стойности у нас и състоянието на ядрените съоръжения в Украйна

От Агенцията по нуклеарно контролиране разгласиха информация с информация за радиационната конюнктура в България. В справката е разказано и положението на нуклеарните уреди в Украйна.

Към 08:00 часа на 07.03.2022 година не е записано изменение от естествените стойности на естествения гама декор на територията на страната.

Постъпилата информация за положението на нуклеарните уреди в Украйна към тази заран е както следва:

АЕЦ Запорожие
Състояние на енергоблоковете:
Блок № 1 е в планов годишен ремонт;
Блокове №№ 2 и 4 работят в паралел с енергийната мрежа на мощ от 980 MWел. всеки;
Блокове №№ 3 и 6 са в студено състояние;
Блок № 5 е разхладен.

Оперативният личен състав на ЗАЕЦ обезпечава безвредната употреба на блоковете в сходство с условията на експлоатационната документи.
Автоматичната система за радиационен мониторинг на ЗАЕЦ и автоматизираната система за мониторинг на радиационната конюнктура в следените и следените зони работят в естествен режим. Не са регистрирани промени в радиационната конюнктура на площадката на ЗАЕЦ, както и в следените и следените зони.

АЕЦ Чернобил

Параметрите за сигурност на оборудванията, намиращи се на площадката на ЧАЕЦ, са в откритите граници.
Национален проучвателен център “Харковски Институт за Физика и Технологии”, апаратура “Неутронен източник”

На 06 март инсталацията “Неутронен източник” е била под обстрел, вследствие на който са открити вреди по електрическа подстанция, водопровод за отопление на постройките, вреди по повърхността на главната постройка и счупени прозорци по близките здания на площадката.

Преди началото на военните дейности, оборудването е било в стадий на физически пуск. На 24 февруари 2022 година личният състав е привел инсталацията в надълбоко подкритично положение.

Припомняме, че в петък от Агенцията за нуклеарно контролиране оповестиха, че няма изменение в радиационните равнища след обстрела и последвалия пожар край АЕЦ Запорожие. От АЯР увериха, че ще дават информация за радиационната конюнктура у нас, както и за положението на нуклеарните уреди в Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР