От Агенция Митници са задържали близо 700 хил. контрабандни детски

...
От Агенция Митници са задържали близо 700 хил. контрабандни детски
Коментари Харесай

Митничари заловиха близо 700 хил. контрабандни детски стоки за 18 месеца

От Агенция " Митници " са задържали близо 700 хиляди контрабандни детски артикули за последните 18 месеца. Над 675 000 детски продукти, измежду които играчки и облекла са задържали митническите чиновници за интервала. При 68% от продуктите основанието за задържане е нарушаване на нормативната база, обвързвана със отбраната на правата по интелектуална благосъстоятелност.

В останалите 32% от случаите става дума за контрабандни артикули , които не са били декларирани пред митниците.

Най-много от арестуваните артикули съставляват детските играчки. Те са близо 340 000. Основният проблем при тях е, че за 94% от продуктите компаниите, притежатели на търговски марки, са декларирали, че са подправени.

След играчките най-многoбройните незаконни продукти са детски облекла и текстилни - близо 87 000 броя, от които 82% са били подправени.

Често срещано е митничари да задържат фалшификати на известни играчки - детски мобилни телефони , конструктори, фигурки, кукли и други. Освен това постоянно се задържат и комплектите от тениска и къси панталонки - екипи на известни международни спортисти, които също са подправени. Митничари установяват, че постоянно задържат артикули, върху които са отпечатани облиците на известни анимационни герои.

Обичайно Китай и Турция са татковина на този тип артикули . Наред с подправените и контрабандни артикули, през последните месеци, взаимно с органите на Държавна организация за метрологичен и механически контрол , Агенция " Митници " е предотвратила също по този начин реализацията на над 263 000 несъответстващи и рискови играчки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР