От АГ болницата във Варна алармират за спешна нужда от

...
От АГ болницата във Варна алармират за спешна нужда от
Коментари Харесай

В АГ болницата във Варна се нуждаят спешно от респиратори за новородените

От АГ болничното заведение във Варна сигнализират за незабавна потребност от обдишваща техника за бебета и родилки. От лечебното заведение признават, че в случай че се наложи интубиране на две родилки по едно и също време, ще би трябвало да избират коя да бъде избавена, оповестява NOVA.

„ Първите минути от живота на бебето са доста скъпи. Трябва да им бъдат спестени дихателни старания. Те са определящи за естественото развиване. При бременните рискът от коронавирусна зараза е по-висок. Това може да докара до прибързано раждане и раждане на недоносено бебе, нуждаещо се от дихателна реанимация ", съобщи в ефира на „ Здравей, България " началникът на отделението доктор Снежинка Цветкова. Тя добави, че най-малкото бебе в отделението тежи едвам 840 грама.

„ Един уред, който е нужен за първична реанимация на новородени, коства сред 25 000 и 30000 лева, а апаратът за обдишване е към 30 000 лева Досега имаме събрани 9000 лева, което е извънредно незадоволително ", сподели основната акушерка в отделението Светлана Радева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР