От АГ болницата във Варна алармират за спешна нужда от

...
От АГ болницата във Варна алармират за спешна нужда от
Коментари Харесай

В АГ болницата във Варна се нуждаят спешно от респиратори за новородените

От АГ болничното заведение във Варна сигнализират за незабавна потребност от обдишваща техника за бебета и родилки . От лечебното заведение признават, че в случай че се наложи интубиране на две родилки по едно и също време, ще би трябвало да избират коя да бъде избавена, оповестява.

Първите минути от живота на бебето са доста скъпи. Трябва да им бъдат спестени дихателни старания. Те са определящи за естественото развиване. При бременните рискът от коронавирусна зараза е по-висок. Това може да докара до прибързано раждане и раждане на недоносено бебе, нуждаещо се от дихателна реанимация “, заяви в ефира на „ Здравей, България " началникът на отделението доктор Снежинка Цветкова. Тя добави, че най-малкото бебе в отделението тежи едвам 840 грама. 

Един уред, който е нужен за първична реанимация на новородени, струва между 25 000 и 30000 лева , а апаратът за обдишване е към 30 000 лева Досега имаме събрани 9000 лева, което е извънредно незадоволително ", сподели основната акушерка в отделението Светлана Радева. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР