От администрацията на американския президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът

...
От администрацията на американския президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът
Коментари Харесай

САЩ отпусна $2,5 млрд. заем за производство на батерии за електромобили


От администрацията на американския президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в оповестиха, че дават заем от 2,5 милиарда $ за произвеждане на акумулатори за електрически транспортни средства.

Министерството на енергетиката ще даде заем на " Дженерал моторс " (General Motors) и LG за произвеждане на акумулатори от взаимно дружество Ultium Cells.

Съобщението идва, в миг, когато General Motors си слагат за цел до 2035 година да преминат напълно към произвеждане на електрически транспортни средства. Това е и първият заем особено за произвеждане на акумулатори за такива коли.

Засега проектите са оборудванията за производството на акумулатори да бъдат в щатите Мичиган, Охайо и Тенеси, осведоми БНР.

Министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм изрази очакване заемът да даде подтик на локалното произвеждане на батерии, да понижи зависимостта от други страни и да отговори на нарасналото търсене, а с това да бъде понижено въглеродното замърсяване от транспортните средства, задвижвани с бензин.

Според изчисленията на Министерството трите центъра за произвеждане на акумулатори ще имат към 11 000 работни места.

Работниците в завода в Охайо към този момент са дали своят вот с болшинство да се обединят, сформирайки първия профсъюз в цех за акумулатори за електрически транспортни средства в Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР