От АБВ искат оставката на главния архитект на Здравко Здравков

...
От АБВ искат оставката на главния архитект на Здравко Здравков
Коментари Харесай

АБВ искат оставката на главния архитект на София заради застрояване в Бистрица

От АБВ желаят оставката на основния проектант на Здравко Здравков поради застрояване в Бистрица, оповестяват от партията . Това, което се случва във вилната зона на Бистрица, е закононарушение против природата, разяснява ръководителят на АБВ-София Христо Колев пред публицисти. Два месеца към този момент чакаме отговор от госпожа Фандъкова, да ни даде обяснение по случая за какво е позволено да се строи в планина Витоша. Такъв отговор ни върнаха от регион Панчарево.

В него се споделя, че разрешението за градеж е подписано от основния проектант на София и в регион Панчарево няма документи . Ще пуснем, в случай че би трябвало, още на следващия ден ново писмо със същия въпрос, с гледище за неотложен отговор, с цел да забележим какво се случва. Два месеца нямаме отговор от Столична община, съобщи той. Христо Колев сподели, че Политическа партия АБВ упорства за оставката на основния проектант на София Здравко Здравков.

Ние не просто ще желаеме още един път отговор от госпожа Фандъкова, който тя бави два месеца, а ще се обърнем към съда. Тя прави закононарушение по отношение на Закона за достъп до социална информация, съобщи ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков. Той уточни, че в строителството на обекта е забъркан министър председателят Бойко Борисов.
 Строежът в Бистрица е противозаконен съгласно прокуратурата
Строежът в Бистрица е противозаконен съгласно прокуратурата

Нарушенията в разрешителното водят до незначителност

При този блян да се мълчи е заобиколена община Панчарево, т.е. Столична община е желала да скрие от жителите на Панчарево това, което се прави тук. Това ме кара да си мисля, че патрон на обекта е Б.Б. Това пък на собствен ред ме кара да допускам, че от тук ще има друго, тъй като този човек разполага с доста пари. Ще чакаме способените институции да обяснят произхода на капитала и размаха на това строителство, само че да сме наясно - това е закононарушение към природата, добави той.

Ние от АБВ не имаме вяра на прокуратурата отпред с Иван Гешев. Той следствие няма да организира . Той е шапка, чадър на подобен вид мафиоти. За тези неща явно е, че публичното мнение би трябвало да реагира по този начин, че да бъдат спрени, да бъдат разяснение нещата и подобен вид безумство да бъде спряно, съобщи Христо Колев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР