От 900 години в Уестминстърското абатство се провеждат церемониите по

...
От 900 години в Уестминстърското абатство се провеждат церемониите по
Коментари Харесай

Коронацията на Чарлз III: Една тайна вече се разкри

От 900 години в Уестминстърското абатство се организират церемониите по коронясването на кралете и кралиците на Обединеното кралство.

През 1953 година е коронясана последната кралица. Коронацията на Чарлз IIIвероятно ще се проведеследващата година след подобаващ интервал на печал за кралица Елизабет II. Все още няма точни детайлности, единствено една загадка към този момент е разкрита, оповестяват немски издания.

Твърди се, че именит камък с тегло 150 кг ще бъде употребен при коронацията на крал Чарлз III. Той е известенкато „ Камъкътна ориста “ или „ Камъкътна Скоун “ и екръстен на малко шотландско градче. Векове наред обачебил на първо място препъникамък сред Шотландия и Англия.

Откраднат и откаран в Лондон

След извоювана борба през 1296 година англичаните открадват камъка с размери към 66 на 28 сантиметра и го носят в Лондон.Остава там 700 години, с едно малко спиране, до момента в който англичаните не го връщат назад в Шотландия на гала през 1996 година

Оттогава е изложенв Единбургския палат. Шотландия ще заеме камъка на Лондон за коронацията, удостовери в неделя говорителка на Шотландското сдружение за исторически места.

До 1292 година камъкът е бил значим знак на церемониите по коронацията на шотландските крале. В Лондон той лежялпод трона в продължение на стотици години, даже когато починалата кралица Елизабет II била коронясана през 1953 година

Според легендата в миналото тя е служила за възглавница на внука на Авраам. През 1950 година студенти откраднаха камъка от Уестминстърското абатство в Лондон. Намерен е месеци по-късно в средновековна черква в Шотландия и върнат назад.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР