От 90-те години на миналия век, когато интернет достигна широка

...
От 90-те години на миналия век, когато интернет достигна широка
Коментари Харесай

Как онлайн търговците на дребно могат да пресъздадат изживяването в магазина

От 90-те години на предишния век, когато интернет доближи необятна известност, електронната търговия е част от уравнението, което бизнесмените и притежателите на бизнес би трябвало да вземат поради, с цел да обезпечат дълготраен триумф. Търговци на дребно като Amazon и eBay сложиха началото на нова епоха на пазаруване и продажба онлайн.

През 1998 година, необятно считана за годината на пробив в онлайн извършването на покупки, търговците на дребно в Съединени американски щати продадоха артикули и услуги за 5 милиарда $. През идващите две десетилетия този брой непрестанно нараства, защото от ден на ден купувачи прегръщат концепцията за икономисване на време и извършване на покупки от у дома. До 2019 година това число се повиши до близо 572 милиарда $. По това време обществените медии, смарт телефоните и други технологии направиха по-лесно от всеки път потребителите да пазарят обичаните си марки отвред.

След това пристигна Covid-19. Онлайн извършването на покупки към този момент не беше улеснение, а единственият метод потребителите да получат това, от което се нуждаят. Услугите " кликни и вземи ", при които потребителите купуват онлайн и карат до магазина, с цел да вземат продукти от улицата или от павилион, набъбнаха със 106% до пазар от 72,5 милиарда $ през 2020 година и продължиха да се повишават покрай 100 милиарда $ през 2022 година Някои бизнеси, като Pier 1 Imports затвориха своите физически обекти и минаха към напълно онлайн модел. Въпреки че магазините и моловете бяха отворени още веднъж за персонално извършване на покупки, продажбите на електронната търговия в Съединени американски щати доближиха съвсем 959 милиарда $ през 2021 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР