От 9 до 13 май Стара Загора ще бъде домакин

...
От 9 до 13 май Стара Загора ще бъде домакин
Коментари Харесай

За трети път Стара Загора ще бъде домакин на Националната студентска универсиада

От 9 до 13 май Стара Загора ще бъде хазаин на Националната студентска универсиада 2023. Това оповестиха на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция в града уредниците на форума.

„ Изключително сме щастливи, че за трети път е гласувано доверие на община Стара Загора и Тракийски университет да бъдат домакини на такова огромно събитие “, сподели пред публицисти заместник-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова.

Тя напомни, че за първи път градът е бил хазаин през 2017 година, когато Стара Загора беше разгласен за „ Европейски град на спорта “,  а по-късно и през 2021 година.

„ В Стара Загора ще се проведат финалите и ще бъдат излъчени първенците по 13 типа спорт. Има получени поръчки за присъединяване от 25 университета и чакаме над 1200 студенти, треньори и ръководители “, уточни още Чахова.

От думите ѝ стана ясно, че в съвсем всички спортни зали и спортни уреди на територията на общината ще се организират надпревари. Сред тях са стадион „ Берое “, спортна зала (сп) „ Иван Вазов “, сп „ Стара Загора “, сп „ Берое “, а спортното насочване ще се организира на Старозагорските бани.

Официалното разкриване на Националната спортна универсиада ще се организира на 10 май, сряда, от 19:00 часа на сцената пред община Стара Загора.

Асоциацията за студентския спорт „ Академик “ в България тази година празнува 30-годишен празник, сподели проф. Димо Гергинов, член на УС на Асоциацията за студентския спорт „ Академик “  и ръководител на Университетския състезателен клуб при Тракийски университет. Той напомни, че за първи ръководител е определен баскетболистът Георги Бързаков, който е заемал поста до 2005 година.

Проф. Гергинов добави, че е значимо, че в старозагорската Алма Матер беше открита нова компетентност „ Педагогика на образованието по физическо образование и спорт “.

“Това ще даде опция за привличане на доста положителни спортисти и нашите тимове ще станат по-добри “, сподели още той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР